Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 26 oktober 2016

Motorola Moto X ForceMotorola Moto X Force i Amerika känd som Motorola Droid Turbo 2 har nu gått ner rejält i pris. Den har gått från 6990 kr till 3990 kr och detta gör denna toppmodell från 2015 till ett intressant alternativ. Motorola Moto X Force var ovanligt dyr för att vara en smartphone från Motorola och det beror i stor grad på displayen på mobilen. Den har något Motorola kallar Moto Shattershield teknologi och detta innebär att skärmen i det närmaste är omöjlig att spräcka vilket mängder av videos på YouTube visar. Displayen består av fem lager glas.
Displayen har ett bra skydd mot fallskador men telefonen i övrigt har inget speciellt skydd så om du skulle råka tappa mobiltelefonen från hög höjd riskerar du fortfarande att skada chassit.
Displayen är däremot mer känslig för ytliga repor så man bör ändå ha ett mobilfodral på sin Motorola Moto X Force.
Telefonen har raka sidor av aluminum och en lätt böjd topp och botten. Baksidan består av ett plast material som kallas ballistic nylon vilket är ett material som ger ett bra grepp i handen. Man kan på långt håll se att det är en Motorola. Den har alltså inte någon premium design likt många andra tillverkares flaggskepps mobiler så om du gärna vill ha en smartphone med lite lyxigare design bör du välja en annan mobiltelefon.
Om det viktigaste för dig är prestandan och operstivsystemet passar denna smartphone dig. Den har ett nästan helt rent operstivsystem så den kommer utan bloatware och den har inte något tungt skinn som tynger ned systemet. Moto X Force kommer med Android 6.0.1 Marshmallow och den kommer snart få den senaste uppdateringen Android 7.0 Nougat.
Ett rent operstivsystem innebär nämligen även snabba uppdateringar eftersom tillverkaren inte först måste anpassa uppdateringar för att passa deras skinn.
En häftig och mycket väl genomtänkt röststyrning finns i denna mobil. Luren lyssnar alltid aktivt efter dina röstkommandon. Den svarar till och med när displayen är i viloläge, du behöver alltså inte först trycka på mickrofon symbolen på skärmen och sedan ge ditt kommando. Du kan be mobilen ringa en kontakt, be den posta en bild på Facebook, be den påminna om tandläkar tiden och så vidare. Om du har glömt vart din smartphone ligger kan du helt enkelt bara ropa på den varefter den svarar med ett alarm. Detta är mycket praktiskt och användbart.
Motorola Moto X Force har en AMOLED display på 5,4 tum och displayen har 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på hela 540 ppi. Den har med andra ord en mycket skarp och bra display. Displayen är stor och det är bra för en stor display ger många fördelar som en mindre display inte har. Det blir lättare att läsa text på olika sidor på nätet, att titta på streamad film eller spela spel blir betydligt trevligare om displayen är stor. För mig är en stor display viktigare än att kunna använda min mobiltelefon med en hand.
Den har en åttakärnig Snapdragon 810 processor på 2 GHz och Ram minnet är på 3 GB. Internminnet är på 32 eller 64 GB och det finns plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Det finns gott om minneskapacitet i denna mobil.
Batteriet är på 3760 mAh och mobiltelefonen stödjer snabbladdning och trådlös laddning vilket är en stor fördel. Det är svårt att vara utan möjlighet till snabbladdning när man väl har provat. Att på kort tid kunna fylla på batteriet är otroligt praktiskt helst om du är en aktiv person som sällan är hemma. Du kan till exempel komma hem och ladda din smartphone under tiden som du äter och duchar och när du är färdig för att gå ut är batteriet fullt.
Den bakre huvudkameran är på 21 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar. Megapixlar är inte allt som räknas när det gäller kamerornas kvalitet men de här kamerorna ger bra bilder.
Motorola Moto X Force är en bra all-round telefon med topp prestanda från 2015. Den är inte längre helt ny så den är inte fullt lika kraftfull som årets flaggskepps mobiler för utvecklingen går hela tiden framåt. Däremot måste man inte ha det allra senaste utan huvusaken är att allt fungerar på ett utmärkt sätt.
Du får dock leva utan fingeravtryckläsare och USB Typ C port och är detta viktigt för dig bör du välja en annan mobiltelefon.
Motorola Moto X Force är vattentålig på så sätt att den tål att vistas ute i regn men knappast klarar av att vistas på djupt vatten.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar