Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 17 oktober 2016

Säljstopp för Samsung Galaxy Note 7Samsung Galaxy Note 7 har böjda långsidor både på fronten och baksidan och detta gör att mobiltelefonen känns skön att hålla i handen. Den är helt byggd av en kombination av plast, glas och metall och var en av de snyggaste mobiltelefonerna du kunde köpa.  Samsung Galaxy Note 7 fick många positiva recensioner tills den blev en självantändande smartphone som i slutänden fick Samsung att dra tillbaka telefonen helt och hållet. Flera batteri bränder och en klantigt genomförd återkallelse process ledde alltså till slut till en kostsam annulering av Galaxy Note 7 vilket gör den till en av de mest olyckliga smartphones lanseringen någonsin.
Det är ju synd för detta är en väldigt välbyggd, fint designad smartphone med fantastisk prestanda.

Samsung Galaxy Note 7 har en AMOLED display på 5,7 tum och denna display har 1440×2560 pixlar. Pixeltätheten landar på 518 ppi. Den har alltså en oerhört skarp display och dess långsidor är vinklade.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB. Det finns plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Den drivs av Samsungs egentillverkade åttakärniga Exynos 8890 Octa processor på 2,3 GHz.
Batteriet är på 3500 mAh och stödjer snabbladdning och trådlös laddning. Dessutom är mobilen vatten och dammtålig genom att den har en IP 68 Certifiering.
Här finns en fingeravtryckläsare, Iris scanner och en USB Typ C port.
Den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Samsung Galaxy Note 7 har med andra ord de allra bästa specifikationerna och en fantastisk design men vad hjälper det när så många exemplar av denna smartphone har felaktigt batterier som leder till att luren kan bli rent av livsfarlig. Många flygbolag låter dig till exempel inte resa om du har med dig en Galaxy Note 7.Många konsumenter väljer att köpa samma mobiltelefoner som majoriteten och vågar inte riktigt testa något annat.
Och i detta sammanhang finns bara Apple och Samsung, detta är verkligen synd eftersom det finns så många andra tillverkare där ute som gör minst lika bra produkter. Problemen med Samsung Galaxy Note 7 kanske leder till att fler av er tittar på andra alternativ och det är på sätt och vist positivt. Den negativa publiciteten kan spilla över till Samsungs övriga modeller vilket förstås är tråkigt för Samsung men alltså leder till något positivt.
Missförstå mig inte. Jag tycker att både Apple och Samsung har bra mobiltelefoner och att de är mycket duktiga på det de gör. Det är bara tråkigt när två företag dominerar marknaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar