Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 28 oktober 2016

Xiaomi Mi Note 2


Xiaomi Mi Note 2 är en kommande flaggskepps mobil som kommer att släppas till försäljning i November 2016.
Displayen som är på 5,7 tum har 1080×1920 pixlar så pixeltätheten är på 386 ppi. Dess långsidor är böjda över kanten likt hos många av Samsungs senaste toppmodeller. Hela fronten och baksidan är täckta av ett lager glas. Under displayen sitter en fingeravtryckläsare och den ligger under glaset. Displayen är av typen AMOLED.
Baksidan som också har ett lager glas är också krökt vilket skapar en symetrisk konstruktion som övergår i en ram av metall. Dedignmässigt liknar den mycket den nu återkallade Samsung Galaxy Note 7.
Telefonen har en fyrkärnig Snapdragon 821 processor på 2,3 GHz och detta är en helt ny processor som kommer att sitta i många flaggskepps mobiler framöver.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB. Det finns även en dyrare värstingmodell med hela 6 GB RAM minne och 128 GB internminne.
Xiaomi Redmi Note 2 är en otroligt snabb och kraftfull arbetshäst som klarar av de mest krävande arbetsuppgifterna utan problem.
Batteriet är på 4070 mAh och luren stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0. Den laddar åttio tre procent fullt på trettio minuter vilket är en stor fördel. Den har både ett stort batteri som räcker länge och snabbladdning och det är en svårslagen kombination.
Kameran på baksidan har 22,5 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på hela 8 Megapixlar.
Båda dessa kameror bör ge bra bilder.
Det operstivsystem som finns i telefonen är Android 6.0.1 Marshmallow men med Xiaomis egna skinn MIUI 8.0.  Ett skinn är de inställningar, upplägg och funktioner som en tillverkare lägger till på själva operstivsystemet. När det gäller Android använder man det rena systemet som grund men gör förändringar.
Nästan alla tillverkare gör så men vissa ändrar mer än andra och jag personligen föredrar ett mer rent Android.
Xiaomi är ett kinesiskt företag som bland annat tillverkar mobiltelefoner och likt många andra tillverkare från samma land har de drabbats av ett oförtjänt dåligt rykte. Det dåliga intrycket kommer från flera år tillbaka då Kina tillverkade billiga kopior av mer kända mobiltelefoner. Dessa hade ofta en dålig kvalitet och denna inställning har spillt över på mer seriösa tillverkare som till exempel Xiaomi, Huawei och Lenovo.
Xiaomi säljer inga av sina mobiltelefoner i fysiska butiker här i Sverige och de är fortfarande relativt okända här. Tråkigt nog dominerar iPhone och Samsung fortfarande denna marknad. Det är synd för det finns många andra mobil tillverkare där ute som inte riktigt får chansen att nå ut och deras produkter är oftast minst lika bra.
En Xiaomi Mi Note 2 har ett pris från 413 dollar och det motsvarar ungefär 3700 kr. Den är med andra ord betydligt billigare än vad Samsung Galaxy Note 7 var när den fortfarande såldes. En Samsung Galaxy Note 7 kostade från 8490 kr och det är en stor skillnad i pris.
Som vanligt när du tänker skaffa en ny smartphone är det viktigt att välja en mobiltelefon som passar just dig och dina behov. Om du nästan helt använder din mobiltelefon som en telefon. Alltså bara använder den för att ringa telefonsamtal behöver du egentligen inte de allra bästa specifikationerna utan en budgetmobil med okej prestanda kan duga. Om du däremot använder din smartphone som den kraftfulla mini dator den faktiskt är behöver du ju mycket bättre specifikationer. Oavsett vilket är det väldigt viktigt att aldrig köpa en mobiltelefon på impuls.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar