Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 17 november 2016

Billiga smartphones: Alcatel One Touch Idol 3Alcatel One Touch Idol 3 är en budgetmobil som släpptes till försäljning i Juni 2015 och den finns i två olika modeller men den jag tänker skriva om här är den allra billigaste.
Priset landar på runt 1200 kr och för de pengarna får man en bra budgetmobil som ger mycket för pengarna.
Detta är en unibody mobil huvudsakligen konstruerad av plast. Kanterna är lätt böjda och av fasade. Displayen slutar en kort bit från telefonens topp och botten för att få plats med stereo högtalare.
Det platta bakstycket består av en mönstrad greppvänlig plast och själva luren har en robust konstruktion.
Alcatel One Touch Idol 3 har en LCD display på 4,7 tum och den har 720×1280 pixlar. Pixeltätheten landar på 312 ppi ( pixels per inch). Detta är en okej display men den är naturligtvis inte i klass med de bästa displayerna. Den är för liten för att riktigt duga för att använda mobiltelefonen för att till exempel titta på streamad film på Viaplay eller spela spel. Om du brukar använda din smartphone till sådant är det bättre att välja en mobiltelefon med en större display.
Telefonen har en fyrkärnig Snapdragon 410 processor på 1,2 GHz som är en typ av plast som är vanlig i billigare mobiltelefoner.
Ram minnet är på 1,5 GB och internminnet är på 8 GB.
Att välja en mobiltelefon med sämre prestanda än så är inte att rekomendera för någon.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den bakåtriktade kameran ger detaljrika bilder i upplysta miljöer men får kämpa betydligt mer i mörkare miljöer. Dessutom fokuserar kameran lite långsamt och det kan leda till suddiga bilder.
Batteriet är på 2000 mAh och det är något för litet för att det ska vara bra och det betyder att batteriet behöver laddas lite oftare än en gång per dag. En budgetmobil har ju också väldigt sällan snabbladdning och trådlös laddning brukar också vara en funktion som saknas i den sortens mobiltelefoner. Så är fallet också här. Den nu vanliga unibody designen medför att man inte heller kan skaffa ett extra batteri för att snabbt byta till ett full laddat batteri när batteriet i telefonen är tömt.
De båda framåtriktade JBL högtalarna imponerar med sitt höga klara ljud. Att en så pass lågbudgetmobil har så pass bra högtalare är väldigt imponerande och är förmodligen lurens största fördel. Den stora nackdelen är istället den här mobilens lilla batteri som gör att den behöver laddas ofta och när man laddar luren ofta förkortas dessutom batteriets livslängd och eftersom detta är en unibody mobil förkortas också mobiltelefonens livslängd då dessa hänger ihop.
Alcatel One Touch Idol 3 är ett mycket bra alternativ ifall du har en begränsad budget men trots det vill få en telefon som fungerar relativt väl.
Köp aldrig en ny mobiltelefon på impuls utan fatta ett genomtänkt beslut baserat på vad du behöver. Läs gärna recensioner och titta på specifikationerna innan du bestämmer dig. Specifikationerna ger förstås inte hela bilden men det ger en indikation på hur bra telefonen kan tänkas vara. Tänk på att när du vill köpa en mobiltelefon som har ett lågt pris får du alltid kompromissa med prestandan. Du får med andra ord aldrig den perfekta all round mobilen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar