Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 14 november 2016

Billiga smartphones: Samsung Galaxy J3 (2016)Samsung Galaxy J3 (2016) är en kompakt budgetmobil konstruerad av plast och med den vanliga Samsung designen. Man ser direkt på långt håll att det är en mobiltelefon som har tillverkats av Samsung.
Runt kanterna sitter en plast som är gjord för att likna aluminum, detta för att höja intrycket av telefonens design och alltså få luren att se mer påkostad ut.
Bakstycket går att ta loss vilket är en användbar funktion som har blivit mindre och mindre vanlig nu när nästan alla tillverkare väljer att ta fram tunna unibody mobiler. Du kan alltså lätt byta ut batteriet ifall det börjar bli dåligt eller om du vill ha ett extra batteri så att du snabbt kan byta från ett tomt batteri till ett full laddat.
Batteriet i denna smartphone är på 2600 mAh. Här finns ingen snabbladdning, det är förbehållet toppmodellerna och detta är ju en billig mobil med ett pris runt 1500 kr.
Den har en AMOLED display på 5 tum och pixlarna landar på 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 294 ppi ( pixels per inch). Samsung Galaxy J3 har med andra ord inte direkt någon HD display men den duger för dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa och skicka sms. Om du vill ha en kraftfull multimedia mobil med en otroligt skarp display får du lägga till ett par tusenlappar.
Mobiltelefonen har en fyrkärnig Exynos 3475 processor på 1,3 GHz och det är en av Samsungs egentillverkade processorer framtagen för att sitta i budgetmobiler som denna. Den är varken den snabbaste eller kraftfullaste men den klarar av lättare användning utan problem.
Ram minnet är på 1,5 GB och internminnet är på endast 8 GB. Det finns en annan variant med ett internminne på 16 GB men den kostar naturligtvis mer. Värt att nämna är att på vissa marknader har Samsung Galaxy J3 en annan processor nämligen en Spreadtrum SC9830 processor på 1,5 GHz.
Den bakre kameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar. Detta är en budgetmobil så räkna inte med de allra bästa kamerorna. De flesta smartphones numera har åtminstone okej kameror men om du vill betala mycket mindre än 1500 kr för din mobiltelefon kommer du garanterat få helt kassa kameror.
Denna smartphone kommer med operstivsystemet Android 5.1.1 Lollipop men med Samsungs skinn TouchWiz över det hela. När du köper den här mobilen får du klara dig utan ett rent operstivsystem vilket kan vara en nackdel. Du får helt enkelt Samsungs egna version av Android och om det är bra eller dåligt avgör du naturligtvis själv.
Samsung Galaxy J3 ( 2016 ) är en helt okej smartphone som passar dig som inte har allt för höga krav på prestanda. Den duger för dig som mest använder din mobiltelefon som just en telefon. Det vill säga inte tittar på videos eller streamad film i din mobil och som sällan eller aldrig spelar tyngre spel.
Denna smartphone är verkligen prisvärd och verkar vara ett fullt godkänt billigare alternativ.
Välj aldrig din nya mobil på impuls utan fatta ett genomtänkt beslut baserat på hur du brukar använda din mobiltelefon. När du väl har beslutat vilken smartphone du tänker skaffa bör du inte köpa telefonen på första bästa ställe utan jämför priser för det kan du ibland tjäna mycket pengar på.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar