Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 8 november 2016

Blackberry PrivBlackberry Priv som släpptes till försäljning i November 2015 är den första mobiltelefonen från Blackberry som kom med operstivsystemet Android . Tidigare mobiltelefoner från tillverkaren hade deras egna operstivsystem Blackberry OS.
Blackberry har gått från att vara en av de största mobil tillverkarna till att bli en liten tillverkare som lever i de andra tillverkarnas skugga. Blackberry Priv var ett seriöst försök att nå ut till fler konsumenter och det är en bra smartphone med en unik och spännande design.
Blackberry Priv har en böjd display och ett gömt tangentbord som glider ut från chassit när man behöver använda det. Det utdragbara fyrradiga tangentbordet har inte bara fysiska knappar, man kan också använda tangentbordet för att scrolla i dokument eller på sidor på nätet.
Denna smartphone är huvudsakligen konstruerad av plast men har även inslag av metall. Baksidan består av en tunn mönstrad, greppvänlig plast som tyvärr känns något för flexibel. Det går att trycka in med ett finger och det är något som Blackberry borde ha förbättrat innan telefonen kom ut på marknaden. De borde ha valt ett hårdare material på bakstycket även om det inte stör så mycket är ju Blackberry Priv en dyr toppmodell och kvaliteten behöver vara därefter.
Blackberry har integrerat en mängd säkerhets funktioner för att göra Priv till en av de säkraste Android mobilerna. Den har Android 5.1.1 Lollipop från start men är uppgraderbar till Android 6.0.1 Marshmallow. Operstivsystemet är relativt rent men här finns Blackberrys egna applikationer och funktioner. Majoriteten av dessa är faktiskt väldigt användbara och bra.
Precis när Blackberry Priv släpptes upplevede många att den laggade ofta och vid oväntade tillfällen. Detta skedde ofta vid lättare användning och mer sällan när man till exempel spelade mer tekniskt krävande spel men detta problem har åtgärdats efter att telefonen har uppdaterats.
Priv har en AMOLED display på 5,4 tum och denna display har 1440×2560 pixlar. Pixeltätheten landar på 540 ppi (pixlar per inch) och den har med andra ord en skarp och bra display med fantastisk färgåtergivning.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 4.
Mobiltelefonen har en sexkärnig Snapdragon 808 processor på 1,8 GHz och Ram minnet är på 3 GB. Den har ett internminne på 32 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
Att det finns plats för ett MicroSd kort är en stor fördel eftersom det är ett enkelt och billigt sätt att utöka minnet i telefoner.
Kameran är på 18 Megapixlar och har Scneider-Kreuznach optik. Här finns även optisk bildstabilisator, autofokus samt dubbel LED blixt. Denna kamera är den bästa kamera som Blackberry någonsin haft i sina mobiltelefoner men det är samtidigt inte den bästa kameran där ute. Det är en bra kamera som oftast ger bra bilder men förvänta er inget över det vanliga här.
Den främre kameran är på 2 Megapixel och är rätt så medioker.
Batteriet är på 3410 mAh och mobilen stödjer snabbladdning och trådlös laddning.
Den har Quick Charge 2.0 och den kan ladda sextio procent fullt på trettio minuter.
Tyvärr följer ingen snabbladdare med i paketet utan det måste man köpa själv. Det man får är en vanlig laddare och det är dåligt med tanke på vad man betalar för en Blackberry Priv.
Hos svenska nätbutiker har Priv ett pris runt 6500 kr. Du skulle tjäna mycket på att köpa mobiltelefon direkt från Blackberry själva.
Där kostar den 425 dollar vilket motsvarar 3827 svenska kr.
En Blackberry Priv är mer av en all round mobil än tidigare Blackberrys så den passar både som någons privata mobiltelefon och som en arbetsmobil.
Denna smartphone passar dig som vill ha något mer unikt som sticker ut i mängden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar