Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 29 november 2016

Flaggskepps mobilerOm du vill ha en smartphone med den bästa möjliga prestandan precis nu, den allra senaste tekniken och de senaste funktionerna är det flaggskepps mobiler du ska välja bland.
Det finns nu för tiden mycket att välja bland i detta segment.
Vilken mobil som är bäst är subjektivt och ibland räcker det inte att endast titta på specifikationerna för att se hur pass bra en mobiltelefon verkligen är.
Det är alltid hur de olika delarna i en mobil sammarbetar och hur bra allt är kallibrerat som är allra viktigast men specifikationer ger en indikation av hur kraftfull och bra en telefon är.
Vad är då en flaggskepps mobil? Det är den eller de mobiltelefoner som anses vara den bästa och mest påkostade produkten från en mobil tillverkare. Det är helt enkelt de fåtal mobiler de har satsat på allra mest när det gäller design, prestanda och funktioner. Många tillverkare tar fram en mängd olika mobiltelefoner varje år och ett fåtal av dessa kallas för flaggskepp.
Ett undantag är Apple som bara producerar sin toppmodell iPhone och det företaget släpper bara två modeller om året.
Ofta men långt ifrån alltid är ett företags flaggskepps mobiler de telefoner i deras produktkatalog som drar in mest pengar i företaget.
Det är dessa enheter som leder utvecklingen och bara blir bättre och bättre från år till år och trots att konkurrensen är oerhört hård i detta segment har de i stort sett alltid ett väldigt högt pris.
Ofta har de flesta toppmodeller en hög kvalitet när det kommer till designen och specifikationerna är många gånger jämförbara med konkurrenterna produkter. De är nu för tiden nästan alltid antingen tillverkade av en kombination av metall och glas ( metall ram och glas på front och baksida) eller huvudsakligen av metall. De flesta har fingeravtryckläsare, USB port Typ C och stödjer snabbladdning.
Ram minnet ligger i år på minst 4 GB men internminnet kan variera väldigt mellan de olika modellerna. Förra året (2015) hade det årets flaggskepps mobiler ett Ram minne på 3 GB vilket ju är fullt tillräckligt för att få en bra all-round upplevelse. Det är sällan toppmodellerna har sämre displayer än QHD displayer men det finns undantag som nöjer sig med en HD display.
Det är förstås så att om du absolut vill och anser att du behöver en av de bästa mobiltelefonerna där ute så är en flaggskepps mobil det enda alternativet och då får du också spendera mycket pengar. Man får helt enkelt det man betalar för.
Min personliga åsikt är dock att personer som mest använder sin mobiltelefon för att ringa och kanske läsa tidningen på nätet någon gång ibland under dagen faktiskt inte behöver en mobil av den här kalibern. En betydligt enklare budgetmobil duger gott och väl för sådant. Dagens smartphones är så mycket mer än bara en telefon, de går faktiskt att jämföra med kraftfulla mini datorer och därför är det synd om man inte utnyttjar hela dess potential.
Om du har bestämt dig för att din nästa smartphone ska vara en toppmodell blir det extra viktigt att inte välja på impuls eftersom du förlorar mer pengar vid ett felköp än ifall du skulle välja bland billigare typer av mobiltelefoner. Fundera hur du brukar använda din smartphone och basera ditt slutgiltiga beslut efter det.
När man väl har vant sig med att använda en flaggskepps mobil blir det oerhört svårt att gå tillbaka till en budgetmobil eftersom skillnaden i prestanda är så himla stor.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar