Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 25 november 2016

HTC 10 EvoHTC 10 Evo är en unibody mobil av aluminum och en design som liknar flaggskepps mobilen HTC 10. Kurvan på telefonens baksida har reducerats och det gör att den har en mer platt design.
Båda dessa mobiltelefoner har en mycket fin och lyxig design men den lite underskattad HTC 10 har bättre specifikationer men kostar endast några hundralappar mer än den nyare mobiltelefonen. Detta är onekligen märkligt. Den här mobilen är lite underlig med tanke på specifikationerna som är typiska för en flaggskepps mobil från 2015 och det är ju 2016 nu så prestandan har ju ändrats sedan dess. Det känns lite som att HTC har plockar ihop den här mobiltelefonen med överblivna delar som de har haft på sitt lager. Missförstå mig inte. HTC 10 Evo har väldigt bra specifikationer men när man betalar i närheten av vad årets toppmodeller kostar och får förra årets topp prestanda känns det inte riktigt rätt. Om HTC hade prissatt denna lur betydligt lägre hade det varit mer okej. Den skulle sälja bra om priset låg runt 3500 kr.
Telefonen saknar hörlursuttag så du behöver en adapter ifall du tänker använda dina standard hörlurar. Med i paketet kommer hörlurar som kan kopplas in i USB porten och dessa har en funktion som gör att ljudet anpassas efter just din hörsel. De är alltså betydligt mer avancerade än vanliga lurar.
HTC 10 Evo har en LCD display på 5,5 tum och denna display har 1440×2560 pixlar. Pixeltätheten ligger därmed på 534 ppi (pixels per inch). Om HTC istället hade använt en HD display med 1080×1920 pixlar kunde de ha fått ned priset vilket jag tycker att de borde ha gjort eftersom mobilen som sagt har fjolårets prestanda.
Den har en åttakärnig Snapdragon 810 processor på 2 GHz och detta är en topp processor från 2015 och i början när den kom led den av överhettnings problem. Mobiltelefoner med den processorn blev ibland lite varmare än normalt vid hårdare användande. Detta problem har nu lösts så det är inget att oroa sig för länge.
Min Motorola X Force har exakt samma processor och jag har aldrig märkt av några problem.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB och det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB. När en smartphone har plats för ett MicroSd kort är det förstås en stor fördel eftersom det är ett billigt sätt att utöka minneskapaciteten.
Huvudkameran på baksidan är på 16 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar. HTC är inte kända för att ha direkt fantastiska kameror men de här duger för dig som mest använder dina bilder för att lägga upp på sociala medier som till exempel Facebook.
HTC 10 Evo har en IP 57 Certifiering vilket innebär att den är damm och vattentålig. Den tål att vistas på en meter djupt vatten i upp till 30 minuter.  Detta är förstås en stor fördel och något som toppmodellen HTC 10 saknar. Värt att nämna är att denna Certifiering är lägre än den i till exempel de senaste flaggskepps mobilerna från Samsung.
Den stödjer snabbladdning via Quick Charge 2.0 så den laddas snabbt och dessutom har den ett stort batteri på 3200 mAh. Denna kombination är nog den ultimata när det gäller batteriet.
Operstivsystemet är Android 7.0 Nougat vilket är den allra senaste versionen av systemet.
HTC 10 säljs endast via nätet och går inte att köpa på avbetalning via något abonnemang. Det är första gången HTC gör på det sättet.  Denna smartphone riktar sig mot personer som vill köpa sin mobiltelefon direkt för att slippa vara bunden till något abonnemang. I Amerika säljs telefonen exlusivt av operatören Sprint men där heter exakt samma mobiltelefon HTC Bolt. Jag nämner det ifall du skulle vilja se video recensioner på YouTube innan du bestämmer dig för ett köp.
Den här mobilen passar dig som tycker om HTC och som likt mig föredrar mobiltelefoner med större displayer. Att den har ett stort batteri och är vattentålig tillhör fördelarna och den stora nackdelen är att den är på tok för dyr.
HTC 10 Evo har ett pris runt 500 Euro vilket direktöversatt blir 5180 kr och det är för dyrt för vad man faktiskt får för pengarna.
I fall du absolut har bestämt dig för en HTC 10 Evo är det bättre att vänta några månader för då har priset sannolikt gått ner.
Jag skulle dock istället rekomendera dig att köpa HTC 10 istället eftersom den har en nyare och bättre processor samt över lag bättre prestanda. Den har ett pris runt 5990 kr. Ett billigare alternativ är One Plus 3T som kostar mindre än båda dessa mobiltelefoner men erbjuder delvis bättre specifikationer och en liknande design.
Som vanligt rekomenderar jag att man före att man väljer en ny mobiltelefon jämför specifikationer och läser recensioner innan man bestämmer sig så att man faktiskt vet vad man köper.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar