Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 9 november 2016

Microsoft Lumia 650Microsoft Lumia 650 är en budgetmobil som kom i Februari 2016. Det är alltså en relativt ny smartphone och den kommer med operstivsystemet Windows 10.
Den har en enkel men elegant design med en aluminum ram runt ett matt plast chassi och med ett bakstycke som går att ta loss. Man kan lätt byta ut batteriet ifall man vill ha ett extra batteri eller ifall batteriet börjat bli dåligt.
Batteriet är på endast 2000 mAh så mobilen behöver laddas ofta under dagen. Jag brukar rekomendera ett batteri på minst 2300 mAh för att man ska slippa ladda batteriet i sin mobiltelefon allt för ofta sedan påverkas batteritiden naturligtvis av mobilens specifikationer samt hur du använder din mobiltelefon.
Displayen är av typen AMOLED och är på 5 tum. Den har 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 297 ppi. Skärmen skyddas av Gorilla Glas 3. Detta är långt ifrån den bästa displayen men den duger för dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa och skicka sms. Detta är ingen multimedia enhet utan den passar som någons arbetsmobil alternativt dig som inte har allt för höga krav på prestandan hos din privata smartphone. Displayens kvalitet och storlek gör den inte ultimat för att spela spel eller titta på videos eller streamad film. Dessutom har operstivsystemet Windows långt ifrån lika många applikationer att ladda ned som Android eller iOS och det beror på att det är ett system med färre användare och i och med det satsar app utvecklare inte på att anpassa sina produkter till systemet.
Ram minnet är på 1 GB och internminnet är på 16 GB vilket känns på gränsen till för lite. Inte ens den som endast använder sin mobiltelefon för att ringa bör ha mindre prestanda än så. Telefonen har plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Processorn som sitter i luren är en fyrkärnig Snapdragon 212 processor på 1,3 GHz och detta är en lågbudget processor så räkna inte med att Microsoft Lumia 650 ska vara ett kraftmonster.
Den bakre kameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Eftersom detta är en budgetmobil får man räkna med sämre prestanda och man får ju kompromissa med vad man faktiskt får.
När mobil tillverkare tar fram budgetmobiler måste de spara in på en del saker för att på det sättet få ned priset på sin produkt och det behöver vi konsumenter vara medvetna om.
Om den här mobiltelefonen duger för dig är som vanligt upp till dig. Det är dina behov som avgör vilken mobil som passar just dig.
Köp däremot aldrig en ny smartphone på impuls utan fatta ett genomtänkt beslut. Läsa på om olika smartphones och jämför specifikationer och design.
En Microsoft Lumia 650 har ett pris runt 1300 kr och det är ett överkomligt pris.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar