Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 21 november 2016

One Plus 2One Plus 2 som släpptes till försäljning i Augusti 2015 har nu ett ändå bättre pris och är nu en otroligt bra deal. Den är fortfarande ett utmärkt val för den som letar efter en prisvärd men ändå kraftfull smartphone med en fin design.
En stadig metall ram runt chassit av plast medför att telefonen känns och ser påkostad ut. Den är naturligtvis inte fullt lika lyxig som uppföljaren One Plus 3 som är konstruerad av metall men den är däremot billigare.
Bakstycket går att ta loss för att man på ett enkelt sätt ska kunna byta design på baksidan men batteriet är trots det inbyggt och går inte att byta ut själv.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare av hög kvalitet men mobiltelefonen har ingen plats för MicroSd kort, ingen snabbladdning eller trådlös laddning vilket är en nackdel. Däremot har denna smartphone den nya standarden USB Typ C så porten är liksidig. One Plus var bland de första mobil tillverkarna som satsade på den nya standarden och som nu i år har blivit vanligt förekommande hos toppmodellerna.
One Plus 2 har en LCD display på 5,5 tum och denna display har 1080×1920 pixlar. Pixeltätheten landar därmed på 401 ppi.
När en tillverkare väljer att ha ett lägre pris på sina produkter än konkurrenterna behöver företaget kompromissa och då gäller det att kompromissa på rätt saker och det tycker jag att One Plus har lyckats bra med.
Man valde en HD display istället för en QHD display som dels kostar mer och dels förbrukar mer batteri.
Det faktum att man endast kan köpa mobilen direkt från tillverkaren hjälper till att få ett lägre pris på telefonen.
Den här mobilen drivs av en åttakärnig Snapdragon 810 processor på 1,8 GHz och detta var en av förra årets topp processorer som satt i många flaggskepps mobiler.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB. Minneskapaciteten går som sagt inte att utöka med ett minneskort så det innbyggda minnet måste räcka. Ett internminne på hela 64 GB är dock fullt tillräckligt för de allra flesta konsumenter.
Detta är en mycket kraftfull och snabb smartphone som är en fantastisk all round mobil som klarar av det mesta utan problem.
Den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har laser autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
One Plus 2 har ett stort batteri på 3300 mAh som bör klara minst en dag på en laddning vid vanligt användande. Hur länge batteriet räcker påverkas förstås alltid av både telefonens prestanda och hur du använder din mobiltelefon. Om du tittar på streamad film eller spelar spel töms batteriet väldigt fort och om du mest använder din mobiltelefon för att ringa och kanske surfa på nätet räcker det längre.
Operstivsystemet är Android 5.0.1 Lollipop men med One Plus skinn Oxygen 3.1.0 UI. Systemet är uppgraderbart till Android 6.0.1 Marshmallow som är den näst senaste versionen av operstivsystemet.
När du köper en One Plus 2 får du något unikt som många i din omgivning inte har och det är något positivt. Det är lite synd när majoriteten väljer att ha precis samma mobiltelefoner som de flesta andra. Det är i alla fall min personliga åsikt. Du får dessutom en relativt billig smartphone med tanke på den prestanda du får för pengarna. En One Plus 2 kostar nu 3095 kr och då är frakten helt kostnadsfri.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar