Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

lördag 31 december 2016

Bästa mobiltelefonerna 2016Flaggskepps mobiler är de allra bästa mobiltelefonerna man kan köpa för pengar och de har alltid topp prestanda och nya funktioner som efter något år ibland dyker upp i något billigare mobiltelefoner.
Så här i början av 2017 kan man konstatera att många fantastiska mobiler lanserades förra året. Smartphone industrin ökade under 2016 med tio procent och mer än 1,5 miljarder mobiltelefoner såldes över hela världen.
Det år som har paserat har varit ett särskilt händelserikt år för smartphones både när det gäller designen, funktionerna och specifikationerna. Utvecklingen har tagit ett stort steg framåt.
Här följer min helt personliga lista över de allra bästa topp modellerna.
Jag börjar med att nämna den nyaste flaggskepps mobilen på min lista som är Huawei Mate 9 Pro vilket är en stor mobiltelefon med böjd display likt till exempel Samsung Galaxy S7 Edge men med ett bakstycke av metall.
Den har dubbla bakre kameralinser och optiken kommer från kamera tillverkaren Leica.
Naturligtvis hamnar även Samsung Galaxy S7 Edge bland de bästa mobiltelefonerna som släpptes förra året. Den har en premium design och topp prestanda och dessutom är den vattentålig vilket är en stor fördel.
iPhone 7 som visserligen inte har en ny design jämfört med de närmaste föregångarna men den är en stor uppgradering rent tekniskt och den är också den första iPhone som är vattentålig.
HTC 10 som är en väldigt underskattad smartphone med en lyxig metall design och kraftfull processor bör nämnas när man räknar upp de bästa toppmodellerna där ute. Jag kan absolut inte förstå varför den inte har sålt så bra som den borde ha gjort med tanke på hur pass bra telefonen faktiskt är. En möjlig orsak är förstås att tillverkaren inte har lyckats marknadsföra telefonen tillräckligt bra så den stora massan känner inte riktigt till mobilen.
Honor 8 är en mobiltelefon som sticker ut på grund av sin fina glas konstruktion. Både fronten och baksidan är täckta av glas och baksidan har täckts med femton lager glas för att ge en speciell effekt när ljuset studsar mot telefonen. Den har förstås även den utmärkta specifikationer som gör den till en bra all-round telefon och detta till ett billigare pris än konkurrenternas likvärdiga toppmodeller. För mig är värdet, det vill säga kostnaden för en mobiltelefon viktig när man jämför med andra telefoner. Om en dyrare smartphone bara är lite bättre än en billigare mobiltelefon blir ju den som kostar mindre ett bättre köp. Du får mer för pengarna helt enkelt.
Sedan har VI flaggskepps dödaren One Plus 3T som erbjuder topp prestanda till ett billigare pris. Den har en unibody konstruktion och är byggd av aluminum vilket gör luren elegant och lyxig. Den har ett Ram minne på otroliga 6 GB.
Den sista mobiltelefonen på min korta lista är Motorola Z Force som är en tunn smartphone med en modulär design. Man kan köpa till moduler med unika funktioner och på ett lätt sätt fästa dessa på telefonens baksida. Den har förstås en topp prestanda och som vanligt när det gäller Motorolas mobiltelefoner kommer den med ett nästan rent Android.
Majoriteten av de mobiltelefoner jag har räknat upp har operstivsystemet Android och det beror helt enkelt på att det är ett av de två vanligare operstivsystemen på marknaden. Det andra systemet är Apples iOS. Det finns naturligtvis fler operstivsystem men de är små med få användare och därmed når mobiler med dessa system inte riktigt upp till samma höjder när det gäller teknik och specifikationer.
Jag hoppas att utvecklingen fortsätter ta lika stora kliv framåt och att vi kommer se flera nya spännande mobiltelefoner under det nya året. Telefoner med inovativa funktioner, fantastisk prestanda och ny unik design som sticker ut i mängden.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar