Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 9 december 2016

Honor 8Honor 8 är en elegant designad smartphone i mellansegmentet som erbjuder mycket för pengarna. Den har en ram av aluminum som köper runt chassit och både fronten och baksidan består av glas. Baksidan reflekterar ljus så det blänker fint och för att få fram den effekten har tillverkaren Huawei använt 15 lager av tunt glas.
Nackdelen med den här typen av konstruktion är att den drar till sig fingeravtryck så man bör investera i en mjuk trasa så att man kan torka av luren flera gånger om dagen. Alternativet är förstås att köpa ett mobilfodral till Honor 8.
I mobilens underkant sitter en USB Typ C port vilket är den nya standarden för laddningskablar i mobiltelefoner.
På bakstycket finner du dubbla kameralinser samt lite längre ned en fingeravtryckläsare.
Att använda Honor 8 är en skön upplevelse på grund av den premium känsla man får av konstruktionen. Den har en tjocklek på 7,5 mm och det medför att telefonen känns kompakt och lätt att ta med sig. Denna smartphone passar dig som föredrar mindre mobiltelefoner eftersom du gärna vill använda enhandsfattning.
På toppen av mobilen finns en IR Blaster med vilken du kan styra hemekektronik som till exempel din TV och stereo. Det är en funktion som allt för få använder. Kanske för att de inte känner till att det finns. Det är oerhört praktiskt att sitta i soffan och byta kanal på TVn med sin mobiltelefon.
Displayen är på 5,2 tum och denna display har 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar därmed på 423 ppi (pixels per inch). Det framgår inte ifall telefonen har något skyddsglas eller om den har det vilken sort av skyddande glas.
Detta är en bra display med bra färgåtergivning och skärpa och det faktum att det inte är en QHD display medför att batteriet klarar sig längre på en laddning.
Batteriet är på 3000 mAh och eftersom mobiltelefonen stödjer snabbladdning laddas det 47 procent på 30 minuter. Kombinationen av ett stort batteri och snabbladdning är naturligtvis en stor fördel.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig HiSilicon Kirin 950 processor på 2,3 GHz.
Detta är en kraftfull processor som är tillverkad av Huawei själva och det är en fördel för det innebär att processorn är speciellt framtagen och kallibrerad för Huaweis mobiltelefoner. När tillverkare köper in processorer från en annan tillverkare behöver de kallibrera processorn innan de monterar in den i sin produkt.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken variant av telefonen du väljer. Du kan enkelt få mer plats i din mobiltelefon eftersom den har plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Värt att känna till är att det oftast inte går att spara appar på minneskort. Funktionen finns visserligen i och med Android 6.0 vilket den här mobilen har men de flesta tillverkare tar bort funktionen. Honor har operstivsystemet Android men med Huaweis hårt anpassade skinn Emotion UI 4.1.
De två bakåtriktade kamerorna är på 12 Megapixlar och har laser autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Dessa kameror ger bra bilder men det rör sig inte om de allra bästa kamerorna där ute. De håller dock en utmärkt hög kvalitet.
En Honor 8 har ett pris runt 4300 kr och det är ett bra pris med tanke på den höga kvalitet man faktiskt får för pengarna både när det gäller specifikationerna och designen.
Honor som är ett undermärke till Huawei är tänkt att erbjuda fantastisk design och bra prestanda till ett billigare pris och det har de verkligen lyckats med här.
Den stora nackdelen är Huaweis rätt så annorlunda skinn som ligger som ett tungt lager över operstivsystemet Android.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar