Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 21 december 2016

Honor MagicHonor Magic är en kommande smartphone som kommer att släppas till försäljning i December 2016. Åtminstone till en början kommer den endast säljas i tillverkarens hemland Kina men det är fullt möjligt att den når den övriga världen vid ett senare tillfälle.
Denna mobil har en kurvad unibody design och består av en kombination av metall, plast och glas. Plasten ligger under ett lager glas.
I denna smartphones underkant sitter en USB Typ C port vilket är den nya standarden för laddningskablar.
Displayen på 5 tum har 1440×2560 pixlar och är av typen AMOLED som ger mörkare färger. Pixeltätheten ligger på 577 ppi (pixels per inch) så skärmen är väldigt skarp och klar. Displayens långsidor är böjda. Toppen och baksidans långsidor är också de krökta. Det är tydligt att man har tagit inspiration både från den otursförföljda Samsung Galaxy Note 7 och LG G5 när det gäller det designmässiga.
Under displayen i Hemknappen sitter en fingeravtryckläsare. Vanligtvis brukar Huaweis mobiltelefoner ha fingeravtryckläsaren placerad på baksidan men det har de gått ifrån här.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB. Någon plats för ett minneskort finns inte så du måste leva med det minne som följer med mobiltelefonen.
Den drivs av en åttakärnig HiSilicon 950 processor på 2,3 GHz. Detta är en snabb och kraftfull processor som klarar av även krävande arbetsuppgifter utan problem.
Processorn är tillverkad av Huawei själva. Honor är som ni kanske känner till ett undermärke till just Huawei och de tar fram bra mobiltelefoner till ett något billigare pris.
På senare tid har Huawei satsat på att ha dubbla kameralinser på sina telefoners baksidor och så är även fallet här.
På baksidan sitter två kameror på 12 Megapixlar och dessa har dubbla LED blixtar samt autofokus.
Batteriet är på 2900 mAh och luren stödjer också snabbladdning och kan ladda batteriet åttio procent fullt på trettio minuter.
Honor Magic kombinerar en sensor i mobiltelefonens ram och en infraröd sensor i den framåtriktade 8 Megapixlars kameran. Detta kallas för WiseScreen sensor och låser upp mobilen display automatiskt när ägaren lyfter upp telefonen. Sensorerna känner helt enkelt igen användarens hand och ögon.
En annan funktion är FaceCode Intelligent Recognition som gör att inkommna notifikationer endast kan ses av dig som äger mobiltelefonen. Om någon annan lyfter upp din mobiltelefon kan de inte se missade samtal, mail eller sms på den släckta displayen vilket naturligtvis är bra.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow men med Huaweis hårt anpassade skinn Magic Live UI som är speciellt framtagen till den här mobiltelefonen.
Priset på denna smartphone är ännu okänt eftersom den inte har släppts till försäljning men med tanke på att det är en Honor telefon borde priset hamna på en lägre nivå än hos de dyra flaggskepps mobilerna.
Honor Magic är en väldigt intressant mobiltelefon med en fin design och spännande nya funktioner.
Dessutom har den en utmärkt prestanda.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar