Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 23 december 2016

Huawei Mate 9 ProHuawei Mate 9 Pro är ett riktigt kraftmonster till smartphone som har börjat säljas nu i December 2016.
Mobiltelefonen är konstruerad av metall och har en unibody design. Likt på några av Samsungs toppmodeller är displayens långsidor kurvade och fingeravtryckläsaren som brukar sitta på baksidan hos Huaweis mobiltelefoner har flyttats till framsidan och detta medför att telefonen framifrån liknar Samsung Galaxy S7 Edge. Baksidan består däremot inte av glas utan av metall.
Den har en AMOLED display på 5,5 tum och denna display har 1440×2560 pixlar. Pixeltätheten ligger därmed på 531 ppi.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare och som vanligt när det gäller Huaweis fingeravtryckläsare låser den upp mobilen snabbt och korrekt.
Processorn är en åttakärnig HiSilicon Kirin 960 processor på 2,4 GHz. Den tillverkas av Huawei själva och är deras mest kraftfulla processor just nu. Allt flyter på bra och den klarar av till och med de allra svåraste arbetsuppgifter utan problem.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB. Det finns också en dyrare version med ett Ram minne på hela 6 GB och ett internminne på 128 GB. Telefonen har gott om plats och dessutom finns det plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Den framåtriktade kameran är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter två kameralinser. Den ena är på 20 Megapixlar och den andra är på 12 Megapixlar. Dessa har tagits fram i sammarbete med den kända kamera tillverkaren Leica. Den har Leica optik, laser autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar.
Huawei har haft ett sammarbete med Leica från och med Huawei P9.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.0 Nougat vilket är bra eftersom det är den senaste uppdateringen. Alla mobil tillverkare använder sitt egna skinn som ett lager över systemet Android. En del tillverkare som till exempel Motorola använder ett nästan helt rent operstivsystem men andra ändrar mer och Huawei är en av de tillverkare som ändrar mest. Deras skinn kallas EMUI och de har kommit till version 5.0.
Batteriet är på 4000 mAh och luren stödjer snabbladdning. Kombinationen stort batteri och snabbladdning är naturligtvis en stor fördel. Snabbladdning ska ju inte vara en kompensation för ett litet batteri.
Eftersom det här är en flaggskepps mobil har den prissatts därefter och har ett pris runt 7990 kr och det priset avser varianten med svagare specifikationer.
Huawei Mate 9 Pro är en fantastisk smartphone med fin design och topp prestanda så den passar utmärkt för dig som vill ha en av de bästa mobiltelefonerna på marknaden.
Om du däremot mest bara brukar använda din mobiltelefon för att ringa behöver du ju egentligen inte en så här avancerad mobiltelefon. Dagens dyrare telefoner är som en kraftfull mini dator och har så mycket mer funktioner än att bara vara en telefon att ringa med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar