Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 20 december 2016

iPhone 6s


iPhone 6s släpptes till försäljning i September 2015 och är i det närmaste identisk med sin föregångare när det gäller chassit. Det finns några subtila skillnader till exempel en något tjockare ram. Metall konstruktionen ligger skönt i handen och har en keramik liknande känsla.
Den har en LCD display på 4,7 tum och denna display har 720×1334 pixlar och det innebär en pixeltäthet på 326 ppi.
Denna display är klar, skarp och är mycket färgrik.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare av hög kvalitet med vilken du bland annat kan låsa upp mobilen. Nu för tiden har alla flaggskepps mobiler med självaktning en fingeravtryckläsare och detta är en funktion som faktiskt till och med förekommer i mobiltelefoner i mellansegmentet.
Processorn är en dubbelkärnig PowerVR GT7600 processor på  1,8 GHz.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på 16, 32, 64 eller 128 GB. Det finns ingen plats för ett minneskort så det är bäst att välja en variant med något mer inbyggt minne. Det internminne som en tillverkare anger är alltid det totala och en stor del av minneskapaciteten förbrukas av systemet och förinstallerade applikationer.
Det är alltid bäst att välja en mobiltelefon med lite mer inbyggt minne även ifall du aldrig installerar några appar för att telefoner alltid kommer med förinstallerade applikationer och dessa uppdateras regelbundet och förbrukar minne.
Det operstivsystem som kommer med mobilen är iOS 9 men det är uppdateringsbart till iOS 10.2.
Den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 1175 mAh och det är ett för litet batteri. Jag brukar rekomendera ett batteri på minst 2300 mAh för att man ska slippa ladda batteriet ofta under dagen. Ett litet batteri töms fort och när ett batteri laddas ofta förkortas livslängden.
En iPhone har alltid svagare prestanda än de konkurrerande Android mobilerna men även om specifikationerna är en indikation på hur bra en smartphone är betyder det inte att det är avgörande. Det allra viktigaste är trots allt hur de ingående delarna sammarbetar och det är något som Apple är bra på.
Sedan påverkar även själva operstivsystemet prestandan och Android som är ett tyngre system med många inställnings möjligheter och funktioner behöver helt enkelt mer hästkrafter för att hålla igång.
iPhone 6s stödjer Apple Pay som gör det möjligt att betala direkt med mobiltelefonen men den funktionen fungerar än så länge inte i Sverige.
Visa, MasterCard och AMEX är de betalningssätt som är kopplade till Apple Pay.
En iPhone 6s har nu en prislapp runt 4300 kr och det priset avser varianten med ett internminne på 16 GB.
Jag personligen tycker att det är ett för högt pris med tanke på specifikationerna.
Man betalar mycket för märket och du kan få något med en lika lyxig design och bättre specifikationer till ett liknande pris.
Det är förstås ditt tycke och smak som avgör vilken mobil du väljer att köpa men det är alltid viktigt att fatta ett genomtänkt beslut baserat på hur du använder din mobiltelefon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar