Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 16 december 2016

LG G Flex 2LG G Flex 2 som släpptes till försäljning i Februari 2015 har en helt unik design på så sätt att telefonen är böjd i längdriktningen.
Chassit har en 23 graders båge som gör att telefonen känns skön att hålla i handen.
När displayen är vänd nedåt mot till exempel en bordsyta kan du trycka på baksidan så att mobiltelefonen blir helt plan. När du släpper på trycket återgår mobilen till sitt ursprungliga läge. Därav namnet på mobilen.
LG G Flex har en ovanlig, bekvämt välvd design samt en unibody konstruktion. Den är konstruerad av blank plast. Baksidan är självläkande på så sätt att repor försvinner när du gnuggar på ytan.
Samtliga fysiska knappar är placerade på baksidan en bit under kameralinsen. Mobilens långsidor är alltså helt tomma på knappar.
LG G Flex finns i färgerna svart och rött men den sistnämnda färgen är svår att få tag på i alla fall här i Sverige. På olika nätbutiker har jag endast sett den svarta varianten.
Denna smartphone finns i två olika modeller. Den ena har ett Ram minne på 2 GB och ett internminne på 16 GB. Den bättre och därför något dyrare versionen har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB. Båda modellerna har plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB och det är förstås bra men tänk på att du där inte kan spara appar.
Mobilen har en åttakärnig Snapdragon 810 processor på GHz.
Detta är en topp processor från det år telefonen släpptes men den hade i början problem med överhettning. Smartphones med denna processor blev varmare än normalt vid hårdare användande. Detta problem har dock lösts med tiden. Jag äger själv en mobiltelefon med samma processor och jag har aldrig upplevt några sådana problem.
Kameran på bakstycket är på 13 Megapixlar och har laser autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 2,1 Megapixlar.
Kameran på baksidan ger helt okej bilder som duger för att lägga upp på sociala medier.
Det innbyggda batteriet är på 3000 mAh och telefonen stödjer snabbladdning och kan ladda sextio procent fullt på trettio minuter vilket är en stor fördel. Att ha snabbladdning är oerhört praktiskt och är något som är svårt att leva utan när man väl har vant sig med att ha den funktionen.
Den böjda P-OLED displayen är på 5,5 tum och har 1080×1920 pixlar som ger en pixeltäthet på 403 ppi (pixels per inch).
Mobiltelefonens spännande design ser till att krydda upp den vanliga rektangulära, platta designen som vi vanligtvis ser. Om du föredrar att äga något ovanligt och unikt som folk i din omgivning kommer kommentera är LG G Flex 2 ett utmärkt alternativ. Den har dessutom förutom det designmässiga bra specifikationer. Nu när den har funnits ute på marknaden ett tag har priset gått ner rejält.
Du kan numera köpa den här mobilen för under 3000 kr och det är ett bra pris med tanke på vad du får för pengarna. Det går med lite tur att hitta den ändå billigare men då får man leta lite på nätet.
Detta pris gäller modellen med svagare prestanda.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar