Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 29 december 2016

LG V10LG V10 är en fin, tålig smartphone med topp prestanda. Telefonens långsidor består av rostfritt stål men resten av mobilen är konstruerad av plast. Bakstycket har en gummilik, greppvänlig yta och det går att ta loss. Att baksidan går att ta loss innebär inte alltid att batteriet går att byta för hos en del mobiler är batteriet fastskruvat i telefonen och anledningen till att bakstycket går att ta bort är estetisk. Det vill säga att man ska kunna byta design och material på lurens baksida. Hos LG V10 är det dock för att man ska kunna byta ut batteriet och kanske ha med sig ett extra batteri på resan.
Detta är en stor mobiltelefon med två displayer. Den övre långsmala displayen på 2,1 tum som har 160×1040 pixlar är till för att se notifieringar från sms, mail, missade samtal samt olika sociala medier som till exempel Facebook. Man kan också ha genvägar till applikationer där uppe.
Den stora displayen är av typen LCD och har 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på hela 515 ppi (pixels per inch).
Displayen är på 5,7 tum och är alltså otroligt skarp och har bra färgåtergivning.
En stor display har många fördelar eftersom det blir så mycket mer njutningsfullt att spela spel,titta på streamad film eller att skriva text.
Jag personligen föredrar en stor display framför en liten kompakt smartphone som är lättare att använda med en hand av just den anledningen.
LG V10 har en sexkärnig Snapdragon 808 processor på 1,8 GHz och det var en av de bästa topp processorerna det år mobilen lanserades. Den släpptes till försäljning 2015 och har därför gått ner rejält i pris. När det gäller flaggskepps mobiler från LG lönar det sig att vänta några månader efter att mobilerna har släppts för priserna sjunker relativt snabbt och du kan tjäna tusenlappar på att ha lite is i magen. LG tillverkar bra mobiltelefoner med fin design och topp prestanda och är samtidigt väldigt underskattade. Få personer verkar känna till deras toppmodeller och efterfrågan är ofta liten.
Luren finns i två olika varianter, båda har ett Ram minne på 4 GB men internminnet skilljer åt. En modell har ett internminne på 32 GB och en annan modell har ett internminne på 64 GB. Det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
Batteriet är på 3000 mAh och mobiltelefonen stödjer snabbladdning via Quick Charge 2.0 som ger femtio procent laddning på fyrtio minuter. Batteriet känns något för litet med tanke på den stora QHD displayen och den snabba och kraftfulla processorn som slukar mycket ström vid användning. Därför är det bra att snabbladdning finns.
Den bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar och har laser autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Dessa kameror ger bra bilder som är tillräckligt bra för att lägga upp på sociala medier.
Telefonen har 32 bitars 192 kHz audio och detta märks bäst när du pluggar in ett par lite dyrare och bättre, högkvalitativa hörlurar.
Ljudet direkt från mobilen är helt okej men kan upplevas lite lågt ibland.
LG V10 är en lite tåligare smartphone och har en MIL-STD-810G Certifiering som betyder att den tål hårdare tag och kan överleva ett fall mot ett betong golv. Den är däremot inte alls vattentålig.
Operstivsystemet är Android 5.1.1 Lollipop men det är möjligt att uppdatera till Android 6.0 Marshmallow.
Den här mobiltelefonen passar dig som har högre krav på prestanda men inte måste ha till exempel den senaste topp processorn.
Det är klart att en helt ny toppmodell har bättre specifikationer och fler funktioner eftersom utvecklingen hela tiden går framåt. Fördelen med att köpa en lite äldre mobiltelefon är att den har blivit billigare och du därför får mer för pengarna.
En LG V10 kostar numera runt 4500 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar