Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 27 december 2016

LG V20


LG V20 är en underskattad flaggskepps mobil från 2016 som är byggd av högkvalitativ aluminium och har en hållbarhet som klarar militär standard.
Telefonen är MIL-STD-810G Certifierad.
Underdelen och överdelen består av plast men resten av bakstycket är av metall. Denna baksida går att ta loss genom att trycka på en knapp på sidan av mobiltelefonen. Batteriet är inte fastmonterat i chassit så det är lätt att byta ut själv. Detta förlänger mobilens livslängd och det är möjligt att bära med sig ett extra batteri. I takt med att allt fler toppmodeller har unibody konstruktioner blir det en unik fördel hos mobiltelefoner tillverkade av LG.
På bakstycket finner man två kameralinser samt en rund fingeravtryckläsare.
Den ena kameran har 16 Megapixlar och den andra är på 8 Megapixlar. Den ena av kameralinserna är av typen Wide Screen medans den andra är en helt vanlig sorts kamera. De har laser autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt.
På framsidan sitter en kamera på 5 Megapixlar.
LG V20 har två displayer och den ena av dessa är en långsmal display på 2.1 tum och denna display har 160×1640 pixlar. Displayen är till för att visa notifieringar från sms, mail, missade samtal samt olika sociala medier. Den fungerar även som en genväg för installerade appar.
Huvud displayen är en LCD display på 5.7 tum och denna display har 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på hela 513 ppi. Displayen skyddas av Gorilla Glas 4.
LG V20 är en fantastisk multimedia enhet med bra stor skärm lämpad för video och streamad film. Den har också 32 bitars Audio på 192 kHz från B&O.
Den har ett Ram minne på 4 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB. Det finns alltså gott om plats för dina egen installerade applikationer och filer.
Det hela drivs av en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 2,15 GHz. Processorn är en kraftfull och snabb processor som var vanligt förekommande hos toppmodellerna från 2016.
Det finns med andra ord inte mycket att klaga på när det gäller specifikationerna. Denna smartphone stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 och har en USB Typ C port vilket är den nya standarden för laddningskablar.
I toppen av mobilen finns en IR Blaster med vilken du kan styra hemekektronik. Du kan bland annat använda din smartphone som en TV kontroll och det är ju förstås praktiskt. Denna funktion är det dock få som känner till och därmed används den inte särskilt mycket.
Batteriet i denna smartphone är på 3200 mAh och det må låta bra men det är egentligen för lite med tanke på att LG V20 har en stor QHD display som drar mycket ström och dessutom har den ju en kraftfull processor som också den använder mycket ström. Det hade alltså inte skadat ifall batteriet hade varit betydligt större.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.0 Nougat med LGs skinn LG UX 5.0.
Alla tillverkare som kör med operstivsystemet Android anpassar systemet efter sin smak och vissa tillverkare gör detta mer än andra. LG är dock inte värst även om de lägger till funktioner som inte finns i ett rent Android.
LG V20 säljs tyvärr inte i Sverige men den går att få tag på genom internationella nätbutiker och ifall du köper en får du en fantastisk och mer ovanlig mobiltelefon som sticker ut i mängden och det är väl alltid spännande?
Föregångaren LG V10 som också den är väldigt imponerande går betydligt lättare att hitta här i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar