Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 12 december 2016

Lumigon T3Lumigon T3 som är tillverkad av den danska mobil tillverkaren Lumigon är en lyxig och unik smartphone huvudsakligen konstruerad av rostfritt stål och plast. Den har en ovanlig och spännande design som medför att telefonen sticker ut i mängden och det är förstås en fördel. Den har en krökt topp och botten men har i övrigt raka kanter.
T3 har en bakre pekplatta på vilken man kan styra vad som händer på displayen. Man kan till exempel bläddra på webbplatser och bläddra i mobilens galleri för att titta på bilder.
Mobiltelefonen är damm och vattentålig samt har stereo högtalare på upp till 24 bitar. Vilken Certifiering det rör sig om är inte angett av tillverkaren men föregångaren var IP58 Certifierad. Gissningsvis har Lumigon T3 åtminstone samma certifiering.
Telefonen har en AMOLED display på 4,8 tum och denna display har 720×1280 pixlar och skärmen är det mest nedslående inslaget i Lumigon T3 som har en lägre pixeltäthet än i alla andra mobiler i samma prisklass. Detta är trots allt en flaggskepps mobil och borde rimligtvis ha minst en HD display. Displayen skyddas av Gorilla Glas 4.
Under displayen sitter en fingeravtryckläsare vilket är ett måste i dagens toppmodeller.
På baksidan sitter två kameralinser. Den ena är en vanlig kamera på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Det finns även en Night Vision kamera på 4 Megapixlar som kan ta bilder i kompakt mörker. Denna kamera har en infraröd blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och har LED blixt.
Lumigon T3 drivs av en åttakärnig Mediatek Helio X10 processor på 2,2 GHz.
Ram minnet är på 3 GB samt internminnet är på 128 GB. Det finns ingen plats för ett minneskort men med så pass mycket internminne behövs det knappast.
Batteriets storlek anges märkligt nog inte någon stans men känt är att denna smartphone stödjer trådlös laddning.
Det finns en säkerhets applikation som heter Vault och den skyddar allt från lösenord till hela appar. Appen kan också hantera krypterad kommunikation. Det innebär att den här mobiltelefonen kan passa som ett företags arbetstelefon.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow som är den näst senaste versionen av systemet. Android 7.0.1 Nougat har nyligen presenterats och endast ett fåtal mobiler har nåtts av den uppdateringen. Att ha ett så nytt och fräsht operstivsystem som möjligt är förstås bra. Man får helt enkelt de allra senaste funktionerna och förbättringarna om man har en ny version.
Lumigon T3 säljs endast via tillverkarens hemsida och priset landar runt 6000 kr. Detta är knappast någon billig mobiltelefon och den går inte att köpa på delbetalning eller via ett abonnemang.
Samma problem gäller både One Plus 3T och Axon 7. Om du vill ha någon av dessa smartphones är du tvungen att ha hela summan på ditt konto när du beställ telefonen.
En annan nackdel är att du inte kan besöka någon fysisk butik för att känna på mobiltelefonen innan du bestämmer dig.
Den här mobilen passar dig som inte vill ha samma mobiltelefon som alla andra och den här lyxiga metall mobilen kommer garanterat att leda till intresse från din omgivning.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar