Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 28 december 2016

Månadens fynd ( December 2016 ).Om du vill ha en tunn, elegant smartphone med en metall unibody konstruktion kan Huawei P9 vara ett utmärkt alternativ.
Den har en LCD display på 5,2 tum med 2.5D glas. Det vill säga glas som spiller över kanterna på ett fint sätt. Denna display har 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar på 423 ppi (pixels per inch). De flesta konkurrenters flaggskepps mobiler har QHD displayer istället så vissa kan se det som en nackdel men jag håller inte riktigt med eftersom en QHD display drar mer ström för att hålla igång och det innebär en sämre batteritid. Dessutom märker man oftast inte av skillnaden.
Huawei P9 släpptes till försäljning i April 2016 så den är inte helt ny längre och därför har den gått ner i pris.
Telefonen drivs av en åttakärnig HiSilicon Kirin 955 processor på 2,5 GHz. Detta är en snabb och kraftfull processor som medför att mobiltelefonen blir en riktig arbetshäst som klarar av det mesta utan problem.
Denna smartphone finns i två olika varianter. Den ena har ett Ram minne på 3 GB och ett internminne på 32 GB. Den andra, bättre varianten har ett Ram minne på 4 GB samt ett internminne på 64 GB.
Båda modellerna har plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Ett minneskort är ett billigt sätt att utöka minneskapaciteten hos din smartphone.
I telefonens botten sitter en USB Typ C port.
Huawei P9 har på baksidan dubbla kameralinser med Leica optik och en högkvalitativ fingeravtryckläsare. Huawei är kända för sina fantastiska fingeravtryckläsare som är oerhört väl kallibrerade. De läser snabbt och korrekt av ditt finger.
Längst upp på baksidan sitter två kameror bredvid varandra och de är på 12 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator och dubbel LED blixt. Den ena linsen tar svartvita bilder och den andra tar bilder i färg.
Dessa kameror är mycket bra och är jämbördiga med de allra bästa kamerorna där ute.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Det innbyggda batteriet är på 3000 mAh och luren stödjer snabbladdning och kan ladda fyrtiofyra procent fullt på trettio minuter.
Kombinationen stort batteri, HD display och snabbladdning är en stor fördel. Batteriet räcker länge och när det väl börjar bli tomt fylls det på kvickt medans du gör något annat.
Dagens mobiltelefoner är små kraftfulla minidatorer med en mängd funktioner och detta påverkar naturligtvis batteritiden negativt. Få av dagens mobiltelefoner klarar mer än en dag på en laddning.
Hur länge batteriet räcker påverkas förstås alltid av hur du använder din smartphone. Spelar du spel eller tittar på film töms batteriet betydligt fortare än om du till exempel endast surfar på nätet för att läsa text på olika sidor.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow men med möjligheten att uppgradera till Android 7.0 Nougat.
Alla mobil tillverkare som har Android använder detta system som grund men ändrar och lägger till funktioner. Värt att känna till är att Huaweis skinn Emotion UI 4.1 är ett av de mest anpassade skinnen.
Min rekomendation är därför att du försöker kolla upp och gärna testa systemet innan du bestämmer dig för att köpa en mobiltelefon från Huawei. I värsta fall kanske du inte alls trivs med deras version av Android och om du redan har köpt mobilen blir det svårt att ångra sig.
Huawei P9 har nu ett riktigt bra pris med tanke på vad man faktiskt får för pengarna. Det billigaste pris jag har hittat ligger på 3490 kr och det är vad den kostar hos Cyberphoto. För den kostnaden får du modellen med något svagare prestanda men det är fortfarande en väldigt bra deal.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar