Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 5 december 2016

Sony Xperia M4 AquaSony Xperia M4 Aqua är en damm och vattentålig smartphone som ligger i mellansegmentet. Den har en IP 68 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Designmässigt har den en liknande design som alla de övriga mobiltelefonerna som är tillverkade av Sony. Detta är en platt mobiltelefon med avrundade hörn och kanter. Den har en tjocklek på mm så den är relativt tunn.
Både fronten och baksidan är täckta av ett lager glas men huvudsakligen är denna mobil konstruerad av plast.
Den har en LCD display på 5 tum och denna display har låga 720×1280 pixlar så pixeltätheten landar på 294 ppi (pixels per inch). Detta är en helt okej display men det hade inte direkt skadat ifall det hade rört sig om en HD display istället.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på 8 eller 16 GB beroende på vilken variant du väljer. Hela 4 GB av det innbyggda minnet är förbrukat redan när du packar upp din nya smartphone så det är bättre att välja modellen med mer inbyggt minne.
Själva operstivsystemet och förinstallerade applikationer, så kallat bloatware tar alltid upp en stor del av minneskapaciteten och det internminne alla tillverkare anger är det totala. Det går att sätta in ett MicroSd kort på upp till 256 GB i Xperia M4 Aqua men där går det oftast inte att spara appar.
Mobilen drivs av en åttakärnig Snapdragon 615 processor på 1,5 GHz och detta är en typisk budget processor som får kämpa med tyngre arbetsuppgifter. Vi lättare användning fungerar den dock utmärkt.
På baksidan sitter en kamera på 13 Megapixlar och den har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar. Kamerorna ger bra bilder som duger för dig som mest använder dina tagna bilder för att lägga upp på sociala medier som till exempel Facebook och Twitter.
Batteriet är på 2400 mAh.
Eftersom Sony Xperia M4 Aqua släpptes till försäljning i Juni 2015 kommer den med Android 5.0.1 Lollipop som då var den senaste versionen av systemet. Det går att uppdatera till Android 6.0.1 Marshmallow som är en av de nyare uppdateringarna.
Det är förstås alltid bra att ha ett så färskt operstivsystem som möjligt.
En Sony Xperia M4 Aqua har ett pris runt 2400 kr vilket visserligen är ett bra pris men med tanke på att du kan hitta en Sony Xperia M5 som har bättre specifikationer för bara ett par hundralappar mer är det ju mer fördelaktigt att köpa en sådan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar