Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 14 december 2016

Utok Explorer 4


Utok Explorer 4 är en tålig smartphone till ett något billigare pris. Den är konstruerad av en kombination av gummi och plast samt har en unibody konstruktion.
Mobiltelefonen är vatten och dammtålig genom en IP68 Certifiering. Telefonen är också robust och tål att tappas i backen på hårt underlag utan att gå helt sönder.
Mobilen kan klara av att vistas på 1,2 meter djupt vatten i upp till 40 minuter och den överlever ett fall från 1,2 meters höjd.
Utok Explorer 4 har en LCD display på 4 tum och displayen har låga 480×854 pixlar. Pixeltätheten landar därmed på 245 ppi (pixels per inch). Skärmen skyddas av Gorilla Glas 4.
Displayen är ganska medioker och betraktningsvinkeln är rent ut dålig men det är tyvärr ett av de pris man riskerar betala för att ha en mobiltelefon som tål mer än en vanlig mobiltelefon.
Det är klart att allt extra skydd kostar och dâ tvingas tillverkaren oftast att kompromissa med prestandan i den här typen av mobiler.
Majoriteten av lurarna är som ett resultat av detta invändigt lågbudgetmobiler eller som allra bäst budgetmobiler.
En tålig smartphone med topp prestanda skulle helt enkelt bli allt för dyr och det innebär att en sådan telefon skulle få svårt att bli lönsam för den som tillverkar den.
Den processor som driver det hela är en fyrkärnig Mediatek MT 6582 processor på 1,3 GHz. Det är med andra ord knappast en av de kraftfullaste och snabbaste processorerna just nu men den klarar av lättare användning utan några större problem.
Ram minnet är på endast 1 GB och internminnet är på 8 GB vilket är för lite för de flesta konsumenterna där ute. Jag brukar rekomendera ett Ram minne på minst 1 GB och ett internminne på minst 8 GB för att ens få en mobiltelefon som fungerar under en längre period. Mobiltelefoner med sämre prestanda än så duger absolut inte för någon.  Till exempel fylls ett så litet inbyggt minne fullt väldigt fort och det leder i slutänden till att luren slutar fungera som den ska. Även om du bara använder din smartphone för att ringa duger inte prestandan på grund av att alla telefoner har förinstallerade applikationer och dessa uppdateras regelbundet. Varje gång en app uppdateras försvinner en del av minneskapaciteten.
Det finns plats för ett minneskort på upp till 32 GB men tänk på att det inte hjälper fullt ut då applikationer inte kan sparas på MicroSd kort.
Batteriet är på otroliga 4500 mAh och bör med tanke på de lägre specifikationerna klara minst två dagar på en laddning.
Den bakre huvudkameran är på 8 Megapixlar och den är inte en fantastisk kamera utan ger bilder som kan duga ifall du  inte har allt för höga krav.
Den främre kameran är på 1,3 Megapixlar och en kameralins med så lite Megapixlar ger naturligtvis bilder av låg kvalitet.
Operstivsystemet som finns i mobilen är Android 4.4.2 KitKat som nu är en tre år gammal version och sannolikt kommer ingen uppdatering till denna smartphone. Du får tyvärr leva med det system som redan finns i telefonen.
Hos tillverkarens svenska hemsida kostar den här mobiltelefonen 2590 kr.
Jag kan inte rekomendera den här mobiltelefonen för någon som använder sin mobil till mer än att bara ringa och kanske skicka sms. Den har allt för dålig display och allt för svaga specifikationer.
Som vanligt. Köp aldrig en ny mobiltelefon på impuls. Kolla alltid upp prestandan innan du bestämmer dig. Fundera även igenom vilka behov du har av din mobiltelefon så att du undviker att investera i en smartphone som inte passar dig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar