Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 19 december 2016

ZTE Axon 7ZTE Axon 7 har en tunn, premium metall design. Kanterna är avrundade så att mobiltelefonen ligger skönt i handen och den har den numera oerhört poppulära unibody konstruktionen.
Detta är en fördel när det gäller telefoners konstruktion då det innebär att inga delar sitter lite löst och att mobilen därmed känns mer stabil.
Nackdelen är att batteriet blir svårt att byta ut själv och detta förkortar oftast mobiltelefonens livslängd.
När batteriet är slut blir också mobiltelefonen det.  Fronten domineras av displayen och både över och under denna sitter framåtriktade högtalare. Den har med andra ord stereo högtalare och dessa har Dolby Atmos ljudförstärkare som ger ett högt och klart ljud. Faktum är att ZTE Axon 7 är en av årets mobiltelefoner med mycket bra ljud.
På baksidan sitter en kameralins och en bit under den sitter en rund fingeravtryckläsare.
I mobiltelefons underkant sitter en USB Typ C port. Detta är den nya standarden för laddningskablar så det är naturligtvis bra att telefonen har den sortens port.
Axon 7 brukar kallas för en flaggskepps dödare. Det vill säga en mobiltelefon som har en billigare prislapp än de allra bästa flaggskepps mobilerna men den ser ut och beter sig i stort sett som en toppmodell.
Ett annat exempel i denna kategori är One Plus 3T.
ZTE Axon 7 som släpptes i Juni 2016 har dubbla Sim kort platser, allternativt kan man montera in ett MicroSd kort istället.
Man kan stoppa in ett MicroSd kort på upp till 256 GB i telefonen.
Den passar därför dig som vill använda samma smartphone både privat och i arbetet. Det går lätt att växla mellan de olika telefon numren.
Om du ofta reser mellan två olika länder passar den också utmärkt.
Displayen är av typen AMOLED och är på 5,5 tum vilket för mig är den ultimata skärmstorleken. En stor display har många fördelar när man likt mig använder sin mobiltelefon som en multimedia enhet.
Att titta på streamad film eller spela spel blir helt enkelt mer njutningsfullt på en stor display, för att inte tala om att det blir så mycket lättare att skriva och läsa text.
Denna display har 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på hela 538 ppi.
Skärmen skyddas av Gorilla Glas 4.
Denna smartphone har en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 2,15 GB.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB.
Den bakre kameran är på 20 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Båda dessa kameror ger bra bilder men som oftast är fallet blir bilderna lite sämre i mörkare miljöer.
Det inmonterade batteri på 3250 mAh stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 och kombinationen stort batteri och snabbladdning är naturligtvis en stor fördel.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0.1 Marshmallow och det är visserligen inte den senaste versionen men den är dock relativt färsk. Som ett lager över systemet ligger MiFavor UI 4.0.
Alla tillverkare använder sitt egna skinn men en del tillverkare som till exempel Motorola använder ett nästan helt rent operstivsystem. Så är inte fallet med ZTE.
Enligt min smak är det lite av en nackdel att inte ha ett så rent operstivsystem som möjligt. Dels dröjer det oftast innan din lur nås av uppdateringar eftersom det blir så mycket som behöver anpassas för att fungera ihop med uppdateringen. Man får förutom det också mycket mer bloatware vilket är förinstallerade applikationer som du sällan eller aldrig använder och som bara tar upp plats.
När du köper en ZTE Axon 7 får du mycket för pengarna. Du får både kvalitet och prestanda till en mer ekonomisk kostnad.
Den här mobiltelefonen har ett pris runt 4790 kr och det är visserligen fortfarande mycket pengar men den är ändå betydligt billigare än till exempel iPhone 7 och Samsung Galaxy S7 Edge för att nämna några.
Den här mobiltelefonen är tyvärr inte känd bland allmänheten i Sverige och om fler kände till att den finns skulle fler skaffa en.
Man får ju också en mobil som långt ifrån alla har i sin ägo och det är ju alltid kul att ha något mer unikt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar