Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 9 januari 2017

Blackberry MercuryBlackberry Mercury är en kommande smartphone från det kanadenska företaget Blackberry. Deras mobiltelefoner tas numera fram i sammarbete med TCL som är ett företag som även tillverkar mobiltelefoner åt Alcatel.
Tidigare hade Blackberry sitt egna operstivsystem men de har de senaste åren gått över till att använda systemet Android men med sitt egna skinn som har mycket fokus på mobil säkerhet.
Det operstivsystem som sitter i mobilen är Android 7.0 men med Blackberrys säkersfunktioner. Det är dock ett relativt rent operstivsystem och dessutom har den den senaste versionen vilket är en stor fördel.
Blackberrys nyaste mobiltelefon har egentligen inte fått något officiellt namn men den kallas för Blackberry Mercury. När det gäller specifikationerna är det egentligen inte mycket som är kännt men det man vet är hur den kommer att se ut rent designmässigt samt att den har ett QWERTY tangentbord. Detta tangentbord håller en hög kvalitet med metalliska linjer mellan knapparna. Tangentbordet har kapacitiv styrning vilket innebär att du kan styra vad som händer på displayen genom att dra med fingret över knapparna. Genom att till exempel svepa uppåt och nedåt med ett finger kan du bläddra på skärmen och du kan även bläddra åt vänster och höger.
I tangentbordets mellanslags tangent sitter en fingeravtryckläsare monterad.
När det gäller designen har mobiltelefonen en polerad och avrundad ram som går runt lurens kanter. Både långsidorna och botten är rundade men toppen är helt platt.
Bakstycket består av en mönstrad, greppvänlig, gummerad plast.
Knapparna är tillverkade av metall och på vänster kant sitter en programerbar knapp som från början är inställd till att vara en genväg till kameran. Men det kan du lätt ändra i inställningarna.
På telefonens underkant sitter en USB Typ C port och det är den nya standarden för laddningskablar och laddare och därmed är mobilen framtidssäkrad.
Även om specifikationerna och funktionerna inte ännu har blivit officiellt avslöjade så verkar denna smartphone utan namn vara en lovande mobiltelefon.
Enligt obekräftade uppgifter kommer den här mobiltelefonen ha prestanda i mellanklassen. Det är troligen så att det inte rör sig om en toppmodell utan mer en smartphone i det övre mellansegmentet.
Displayen ryktas vara på 4,5 tum och ha 1080×1920 pixlar. För att telefonen inte ska bli allt för stor behöver displayen vara lite mindre. Detta för att ge plats för QWERTY tangentbordet som tar upp mycket plats i fronten av mobilen.
Den kommer troligen drivas av en åttakärnig Snapdragon 625 processor samt ha ett RAM minne på 3 GB. Internminnet bör enligt uppgifter ligga på 32 GB.
Batteriet är på 3200 mAh men kan även bli något större.
Den bakre kameran ska enligt obekräftade uppgifter vara på 18 Megapixlar och bör ātminstone ha autofokus och LED blixt.
Den främre ska enligt samma uppgifter vara på 8 Megapixlar.
Vi vet hur telefonen ska se ut och vi känner också till vissa uppgifter eftersom TCL och Blackberry har gett en tidig presentation av Blackberry Mercury men detta utan att avslöja specifikationerna.
En riktig presentation kommer att göras inom ett par månader så då får vi mer exakta uppgifter om telefonen.
Den här mobiltelefonen är designmässigt mer unik än de tidigare modellerna av Blackberry lurar från TCL. De tidigare telefonerna återanvände nämligen en redan befintlig design som bara gjordes om litegran.
Klart är dock att Blackberry Mercury som den här mobiltelefonen kallas i folkmun verkar bli en utmärkt all-round mobil med helt okej prestanda och användbara funktioner parat med en mer premium unibody design. När denna smartphone presenteras på riktigt får vi veta både prestanda och prissättning och då går det att bedömma om den är värd pengarna.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar