Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 4 januari 2017

Honor 6X
Honor 6X erbjuder mycket telefon för pengarna och det är företagets mål med sina produkter. Tillverkaren Honor är ett undermärke till Huawei och ibland konkurerar de både med sig själva och andra tillverkare.
Fronten domineras av displayen på 5,5 tum. Displayen har 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar på 403 ppi. Den har alltså inte någon QHD display men det är bara bra eftersom batteritiden förbättras vesäntligt utan en sådan display och skillnaden är inte så stor att man störs av det.
Mobilens samtliga kanter är avrundade för att ge en skön känsla i handen. Här finns inga skarpa kanter som skär in i handen.
Baksidan består av ett robust metall chassi och där hittar man dubbla kameralinser samt en fingeravtryckläsare. Fingeravtryckläsare är ovanligt förekommande i mobiltelefoner i den här prisklassen så det är en stor fördel.
Den största delen av bakstycket är av metall men övre och undre delen är av plast för att förbättra antenn signalerna. En lur helt byggd av metall skulle få en dålig mottagning eftersom det materialet inte släpper igenom signalerna. Med tanke på mobilens lägre pris känns det okej med plastinslagen i telefonens över och undersida men det skulle inte kännas lika bra hos en dyr toppmodell.
De bakre kameran är på 12 Megapixlar och 2 Megapixlar. Den sistnämnda är där för att förbättra skärpan hos dina bilder.
Denna smartphones kameror har autofokus och LED blixt.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Honor 6X har dubbla Sim kort platser så luren är ett bra alternativ för dig som till exempel reser ofta mellan två olika länder och därför använder två olika Sim kort.
Processorn är en åttakärnig HiSilicon Kirin 655 processor på 2,1 GHz och detta är en ganska kraftfull sådan.
Ram minnet hos standard version av denna smartphone är på 3 GB och internminnet är på 32 GB. Detta brukar räcka för de allra flesta användare men det finns även en dyrare modell med ett Ram minne på 4 GB samt ett internminne på 64 GB. Det är möjligt att utöka minneskapaciteten med ett minneskort på upp till 256 GB.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow som inte längre är den allra senaste versionen av systemet. Precis som alla andra mobil tillverkare har Honor ändrat ursprungs versionen av systemet genom att bland annat lägga till sina egna funktioner. Deras skinn kallas för Emotion UI och de har nått till version 4.1. Det sämsta med Huaweis mobiltelefoner och därför också Honors mobiler är det hårt anpassade skinn som ligger i telefonerna. De ligger ganska långt ifrån ett rent Android.
Det innbyggda batteriet är på 3340 mAh och luren stödjer snabbladdning vilket är fördelaktigt.
Tyvärr har Honor 6x inte nått svenska butiker ännu trots att den släpptes till försäljning redan i Oktober 2016. Den ska tydligen nå Europa någon gång efter den 15 Januari och ha ett pris på 250 Euro vilket direktöversatt blir runt 2500 kr.
Detta är ett bra alternativ för dig som vill få ut så mycket som möjligt för dina pengar och helt enkelt få en bra all-round telefon till ett billigare pris.
Budgetmobiler brukade för bara ett par år sedan vara intetsägande plastkonstruktioner med dålig prestanda men det gäller inte riktigt längre. I alla fall ifall du väljer att köpa en något dyrare budgetmobil. Riktigt billiga lågbudgetmobiler med en prislapp under eller strax över 1000 kr bör man dock helst fortfarande undvika på grund av de svaga specifikationer.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar