Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 13 januari 2017

HTC U PlayHTC U Play är en budgetmobil i mellansegmentet och den har en för HTC en helt ny design. Både fronten och baksidan täcks av ett lager glas och runt lurens kanter sitter en ram av aluminum. Baksidans alla kanter är avrundade på ett fint sätt. Det må vara en ny design för HTC men är i övrigt en relativt vanlig design nu för tiden. Samtliga av Samsung's flaggskepps mobiler har en liknande design och det har Honor 8 också.
Telefonen har en LCD display på 5,2 tum och denna display har 1080×1920 pixlar så pixeltätheten är på 428 ppi. Den har alltså en HD display och inte en QHD display vilket är bra för batteritiden. En ändå bättre skärm drar mer ström för att hålla igång och skillnaden i bildkvalitet är inte så stor.
Denna budgetmobil drivs av en åttakärnig Mediatek MT 6755 Helio P10 processor på 2 GHz. Ram minnet hos standard versionen är på 3 GB och internminnet är på 32 GB och det är fullt tillräckligt för att få ett bra flyt hos mobiltelefonen när du använder den. Det finns även en mer ovanlig och något dyrare modell med ett Ram minne på 4 GB samt ett internminne på 64 GB.
HTC U Play har många bra funktioner så som till exempel en fingeravtryckläsare, snabbladdning och USB Typ C port i botten.
Fingeravtryckläsaren sitter placerad i Hemknappen under displayen.
I botten av luren sitter en ensam högtalare.
Den bakre kameran är på 16 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar.
Den främre kameran är också den på 16 Megapixlar och det är ovanligt bra för att vara en framåtriktad kamera.
Batteriet är på 2500 mAh och det är en okej storlek men det hade inte skadat ifall batteriet hade varit större. HTC U Play bör klara en dag på en laddning vid vanligt, lite lättare användning. Det är klart att batteriet töms fort ifall du till exempel tittar på film eller spelar spel i din mobiltelefon. Hur du använder din smartphone påverkar naturligtvis batteritiden.
Mobilen har operstivsystemet Android 7.0 Nougat som är den senaste uppdateringen av systemet. Att ha den senaste versionen av ett operstivsystem är en stor fördel. Alla mobil tillverkare med Android som operstivsystem gör om systemet genom att lägga till och ta bort funktioner och detta kallas för skinn.
HTC är en av de många mobiltelefon tillverkare som har det tufft när det gäller försäljningen av deras produkter. De har inte riktigt råd att marknadsföra sina mobiltelefoner i tillräcklig utsträckning så många konsumenter känner inte riktigt till dem. Deras mobiltelefoner håller dock en hög kvalitet när det gäller specifikationerna och designen. Främst då hos deras toppmodeller. Det är förstås synd att så få väljer en mobiltelefon från HTC.
HTC U Play kommer ut på marknaden någon gång i Februari 2017.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar