Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 16 januari 2017

HTC U UltraHTC U Ultra är en ny flaggskepps mobil från HTC och den har en för HTC helt ny design.
Både fronten och baksidan täcks av ett lager glas men kanterna består av metall. Under lagret glas finns plast. Den har med andra ord en liknande design som Honor 8 och samtliga av Samsung's senaste toppmodeller.
Baksidans samtliga kanter är avrundade och det ger en skön känsla i handen. Det faktum att telefonens yta är av glas gör den hal och den drar lätt till sig fingeravtryck precis som alla andra mobiler som har samma typ av konstruktion.
HTC U Ultra har en LCD display på 5,7 tum och den har 1440×2560 pixlar. Pixeltätheten blir 513 ppi (pixels per inch). Under displayen sitter en fingeravtryckläsare vilket är en funktion som bara blir mer och mer vanligt förekommande. Det finns numera till och med några lite dyrare budgetmobiler med fingeravtryckläsare och detta beror på att vi konsumenter gärna vill ha sådana.
En lite mer unik detalj med denna lur är att den har en andra display på 2 tum i telefonens överdel. Denna display har 160×1040 pixlar och där får du bland annat notifikationer,kan ändra inställningar samt ha genvägar till applikationer du använder ofta.Den här fina mobiltelefonen drivs av en fyrkärnig Snapdragon 821 processor på 2,15 GHz och det är en processor som sitter i många flaggskepps mobiler just nu. Den är alltså snabb och kraftfull. Den är den allra senaste topp processorn från Qualcomm som är en chip tillverkare som många mobil tillverkare köper processorer ifrån.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 eller 128 GB beroende på vilken variant av telefonen du väljer.
På baksidan sitter en kamera på 12 Megapixlar och den har optisk bildstabilisator, laser autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 16 Megapixlar.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.0 Nougat men med HTC Sense som är den mobil tillverkarens skinn. Alla tillverkare anpassar systemet Android för att passa deras funktioner. Vissa ändrar mer än andra och HTC har de senaste åren gått mot ett något renare Android vilket ju är att föredra. Dels får du betydligt färre förinstallerade appar som man sällan använder och bara tar upp plats.
Dels blir det mer sannolikt att själva operstivsystemet uppdateras tidigt men detta gäller mest toppmodellerna. Billigare mobiltelefoner nås sällan av några uppdateringar av operstivsystemet. Tillverkare satsar mest på sina dyrare modeller.
HTC har en 24 bitars högtalare på 192 kHz som ger ett rätt så bra ljud men inte alls lika bra som hos tidigare HTC smartphones som har haft BoomSound.
Batteriet är på 3000 mAh och det kan verka stort men är egentligen litet med tanke på mobiltelefonens storlek och prestanda vilket är två av de saker som påverkar batteritiden negativt.
HTC är tyvärr en mobil tillverkare som har små marknadsandelar. Deras mobiltelefoner säljer inte i så stor utsträckning och det är synd för de är väldigt duktiga på att ta fram fantastiska smartphones med ofta väldigt fin design och topp prestanda. Orsaken till den svaga försäljningen är att de inte marknadsför sig i tillräcklig utsträckning och att deras toppmodeller oftast är för dyra. HTC hamnar i ungefär samma prisklass som Samsung Galaxy S7 Edge och iPhone 7 men de är betydligt mindre kända.
En HTC U Ultra kommer att ha ett pris runt 794 dollar vilket direktöversatt blir runt 7200 kr och på det priset tillkommer den svenska momsen och telefonen är alldeles för dyr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar