Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 18 januari 2017

Huawei P8 Lite (2017)Huawei P8 Lite är märkligt nog en slags uppgradering av en två år gammal modell.
Den delar till och med namn med den äldre modellen vilket kan bli rätt så förvirrande för oss konsumenter. Om man inte har stenkoll kan man lätt riskera att köpa den äldre modellen av misstag. Även om du har köpt rätt modell riskerar du att köpa fel mobilfodral vilket innebär att det inte kommer att passa ihop med din mobiltelefon. Jag tycker att tillverka borde sluta att återanvända namn på det sättet.
Designmässigt påminner den lite om Honor 8 på så sätt att telefonens front och baksida är täckt av ett lager glas. Hörnen och kanterna är skönt avrundade vilket gör att mobilen ser fin ut och att den blir skön att hålla i handen.
Huawei P8 Lite (2017) har en fingeravtryckläsare och som vanligt när det gäller deras mobiltelefoner sitter den på baksidan. För mig är det en utmärkt placering eftersom dina fingrar ändå är där när du håller i telefonen.
Displayen är på 5,2 tum och är av typen LCD. Den har 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar på 424 ppi (pixels per inch) och det är därmed en HD display. Många flaggskepps mobiler har en QHD display och det är inte bra för batteritiden eftersom en sådan drar mer ström för att lysa upp skärmen.
P8 Lite har en åttakärnig HiSilicon Kirin 655 processor på 1,7 GHz.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB och det är bra. Dessutom kan man utöka minneskapaciteten eftersom det finns plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Batteriet är på 3000 mAh och det är en bra storlek med tanke på att mobiltelefonen är så kompakt. Ett stort batteri i en mindre smartphone med något svagare prestanda ger ett bra batteriliv. Batteriet räcker helt enkelt längre på en laddning.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.0 Nougat och det är den senaste uppdateringen så det är mycket bra. Detta är en budgetmobil och många toppmodeller har inte fått Android 7.0 ännu och det är alltid bra att ha den senaste versionen av systemet eftersom man får förbättringar och de nyaste funktionerna. Huawei P8 Lite kommer med deras skinn Emotion UI 5.0 som är en stor förbättring jämfört med tidigare versioner som har varit väldigt hårt anpassade och därför för de flesta svårt att anpassa sig till.
En Huawei P8 Lite (2017) har ett pris runt 254 dollar vilket motsvarar ungefär 2410 kr men den svenska momsen tillkommer. Just den svenska momsen medför att billigare mobiltelefoner inte blir fullt samma bra deal som de är om man skulle bo i andra länder.
Om du inte absolut måste ha en flaggskepps mobil finns det idag många lite billigare alternativ som duger gott och väl för de allra flesta konsumenter.
Som vanligt när man tänker skaffa en ny smartphone ska man inte köpa den på impuls för då kan man få en mobiltelefon som inte alls passar dina behov. Man kan inte bara fatta ett beslut baserat på mobilens design för det finns mobiltelefoner som må se ut som en toppmodell men som tyvärr inte är det invändigt. Du kan råka skaffa en helt kass mobiltelefon som knappt fungerar.
Huawei P8 Lite (2017) är dock en utmärkt all-round mobil med helt okej prestanda och en fin design. Man får rätt så mycket för pengarna men vi får se var den landar prismässigt när den faktiskt når Sverige.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar