Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 23 januari 2017

Huawei P9 PlusHuawei P9 Plus är en tunn rektangulär smartphone med avrundade kanter och hörn. Den är huvudsakligen konstruerad av metall.
Displayen är av typen AMOLED och är på 5,5 tum. Den har 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar därmed på 401 ppi (pixels per inch) och det innebär att det rör sig om en HD display och inte en QHD display som ju har mer pixlar. Detta är dock en fördel för batteritiden för en bättre display drar också mer ström. Skillnaden i bildkvalitet är inte heller särskilt stor.
Du får en trevlig, stor skärm lämpad för film och spel. Det blir även lättare att skriva dokument eller mail på en mobiltelefon med en större display. Fördelen med en stor display överväger fördelen med en kompakt smartphone med mindre display. Enhandsfattning är för mig personligen mindre viktig.
Huawei P9 Plus drivs av en åttakärnig HiSilicon Kirin 955 processor på GHz och detta är en snabb och kraftfull topp processor.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB och det är förstås alltid bra att möjligheten finns att på ett lätt och billigt sätt få mer plats i sin mobiltelefon.
Liksom i stort sett alla toppmodeller från Huawei har telefonen en högklassig fingeravtryckläsare placerad på mobiltelefonens baksida. På baksidan sitter också de två kameralinserna med optik från Leica. Båda är på 12 Megapixlar men den ena ger svartvita bilder. Här finns autofokus och dubbel LED blixt. Dessa två kameror sammarbetar ibland för att ge bättre bilder och ibland när du väljer att ta svartvita bilder arbetar endast den svartvita linsen. Dessa kameror ger fantastiska bilder och kamerorna är roliga att använda.
På mobiltelefonens front sitter en kamera på 8 Megapixlar och den har autofokus.
Huawei P9 Plus har stereohögtalare, IR blaster och en USB Typ C port vilket är tre bra fördelar med den här luren. Med IR Blastern kan du styra hemekektronik som till exempel din TV och det är en praktisk funktion.
Det inbyggda batteriet är på 3400 mAH och stödjer snabbladdning. Det klarar av att ladda batteriet till trettioåtta procent fullt på bara trettio minuter vilket är rätt så imponerande och batteriet räcker också relativt länge på en laddning.
Hos dagens smartphones får man vara glad ifall batteriet klarar en dag på en laddning men den här bör klara längre än så.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow men med Huaweis hårt anpassade skinn Emotion UI 4.1. Den senaste versionen av deras skinn är betydligt bättre än denna variant eftersom den mer har gått mot ett renare Android. De har inte nått ända fram men Emotion UI är en stor förbättring.
Huawei P9 Plus är en väldigt bra smartphone med både en lyxig design och topp prestanda och detta till ett något billigare pris än många av konkurrenternas flaggskepps mobiler. Den är dock knappast någon flaggskepps dödare.
Huawei P9 Plus kostar numera runt 4990 kr eftersom den har gått ned i pris nu när den inte längre är helt ny. Den släpptes till försäljning i Maj 2016 så den är nu åtta månader gammal.
Som vanligt när du tänker skaffa en ny mobiltelefon bör du aldrig köpa en på impuls utan fatta ett genomtänkt beslut baserat på hur du använder din mobiltelefon. Gå inte bara på designen för då riskerar du att spendera pengar på fel smartphone. Många budgetmobiler ser nu för tiden ut som betydligt dyrare mobiltelefoner men skenet kan bedra. Prestandan är ju minst lika viktig som designen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar