Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 26 januari 2017

Huawei Y6 IIHuawei Y6 II är en rektangulär smartphone med en enkel design. Den har avrundade kanter och hörn och är byggd av plast. Bakstycket ett diagonalt mönster som höjer designen något och denna baksida går att ta loss men batteriet sitter fastmonterat. Bakstycket går att ta loss så det går att bytas ut ifall det skulle råka bli skadat men batteriet sitter där det sitter och det är förstås synd att man inte själv kan byta till ett nytt batteri. Dels förkortas telefonens livslängd och möjligheten att ha med sig ett extra batteri finns inte.
Huawei Y6 II har en LCD display på 5,5 tum och den har 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 267 ppi.
Mobiltelefonen drivs av en fyrkärnig Snapdragon 617 processor på 1,5 GHz och detta gör att telefonen knappast är den allra kraftfullaste men processorn är tillräckligt bra för att klara lättare användning. Att surfa på nätet och ringa med mobilen medför inga problem och den går att spela spel med även om den inte riktigt klarar av mer tekniskt krävande spel.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på endast 16 GB vilket är något för lite för dagens användare. Tänk på att en stor del av det innbyggda minnet redan har förbrukats när du packar upp din smartphone för första gången.
Den har dock plats för ett MicroSd kort på upp till 128 GB så det är på sätt och vis möjligt att utöka minneskapaciteten. Applikationer går oftast inte att spara på minneskort vilket är bra att känna till. Tro inte att en mobiltelefon med plats för ett MicroSd kort fullt ut kan kompensera för ett litet internminne.
Batteriet är på 3000 mAh och det är förstås en godkänd storlek med tanke på att denna smartphone har en stor display.
Ett större batteri hade förstås inte skadat men det är helt okej ändå. Eftersom denna lur är en riktigt billig budgetmobil saknar den snabbladdning och fingeravtryckläsare.
Mobiltelefonens bakre kamera är på 13 Megapixlar och den har autofokus och optisk bildstabilisator. LED blixt saknas.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och det är ovanligt bra för att vara en framåtriktad kamera.
Ingen av dessa kameror vinner några priser men kan ge okej bilder vid bra ljusförhållanden.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow som inte längre är den allra senaste uppdateringen av systemet. Som vanligt hos Huaweis mobiltelefoner är deras skinn Emotion UI som har nått version 4.1 hårt anpassat vilket innebär att det inte passar allas tycke och smak.
En Huawei Y6 II har ett pris runt 1500 kr.
Denna smartphone är ett utmärkt alternativ för dig som vill ha en riktigt billig mobiltelefon som duger för lättare arbetsuppgifter och som samtidigt inte tycker att en lyxig design är viktigt.
Den är helt enkelt för dig som bara vill ha en smartphone som fungerar.
Det är ju alltid dina behov och din smak som avgör vilken mobil just du ska välja. Det är förstås alltid viktigt att kolla upp de mobiltelefoner du funderar på innan ett eventuellt köp för att undvika felköp. Man måste alltid vara medveten om vad man faktiskt köper.
Mitt personliga intryck är att väldigt många spenderar sina pengar på impuls utan att först titta på prestanda och funktioner och detta är inte särskilt bra.
Att en smartphone har en mer premium design innebär inte alltid att prestandan ligger på samma nivå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar