Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 17 januari 2017

LG Stylus 3LG Stylus 3 har precis presenterats och det är en budgetmobil konstruerad av plast. Det är en phablet i mellansegmentet som likt Samsungs Note serie har en penna men till ett betydligt billigare pris än vad Samsungs mobiltelefoner kostar.
Displayen är på 5,7 tum och har 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 258 ppi.
Denna display hamnar långt ifrån de bästa displayerna på marknaden men den är ändå okej för dig som inte har så höga krav. Detta är ju trots allt inte någon toppmodell så man kan inte räkna med den allra bästa prestandan.
På baksidan av mobilen sitter en fingeravtryckläsare och ovanför den sitter en kameralins på 13 Megapixlar. Kameran har autofokus, LED blixt samt digital zoom. Den framåtriktade kameran är på 5 Megapixlar.
Bakstycket går att ta loss och batteriet är inte fastmonterat så det går lätt att byta ut själv. Du kan med andra ord om du skulle vilja det investera i ett extra batteri så att du alltid har med dig ett laddat batteri.
LG är ett av de få företagen som satsar på att ha smartphones med utbytbara batterier och det är en stor fördel som främst är fördelaktigt för den som inte alltid befinner sig nära ett eluttag.
LG Stylus 3 har ett Ram minne på 3 GB och ett internminne på 16 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till otroliga 2 TB. Det vill säga att det skulle gå ifall det fanns så stora MicroSd kort vilket det inte gör ännu.
Den har en åttakärnig Mediatek MT 6750 processor på 1,5 GHz.
Detta är knappast ett kraftmonster till mobiltelefon men den kan med lätthet klara av lättare användning.
Batteriet är på 3200 mAh och det är en fullt tillräcklig storlek men det är klart att det inte hade skadat ifall det hade varit större än så. Detta är trots allt en stor smartphone med en stor display och en stor display förbrukar mer ström än en liten. Samtidigt är processorn inte den allra kraftfullaste så den drar inte lika mycket ström som en topp processor.
LG Stylus 3 har ju som jag tidigare har nämnt en Stylus. När du tar ut denna penna ur den inbygga hållaren vibrerar telefonen för att bekräfta att pennan har tagits ut ur sitt fäste. Mobiltelefonen öppnar därefter en speciell meny. Det finns flera olika funktioner som hör ihop med den tunna pennan. Den är betydligt tunnare än Samsungs S-Pen.
Bland annat kan man göra anteckningar direkt på den stora displayen, beskära skärmdumpar och använda Memo funktionen i telefonen.
Detta är en budgetmobil som är lite mer unik just på grund av sin Stylus och den har dessutom funktioner som är anpassade till pennan även om den inte riktigt har lika många funktioner som Samsungs variant. Den har av naturliga orsaker inte heller samma lyxiga design.
LG Stylus 3 har precis presenterats och kommer att släppas till försäljning om några månader. Vi vet inte ännu om den kommer att nå Sverige. Inte alla mobiltelefoner säljs här utan en del riktar sig mot andra marknader.
Mitt råd när man tänker skaffa en ny mobiltelefon är att aldrig någonsin gå på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på hur du använder din mobiltelefon. Alla behöver inte ha en flaggskepps mobil men den mobil du väljer måste ju klara av det du kräver av den. Ingen vill väl äga en seg smartphone som laggar ofta.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar