Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 5 januari 2017

Samsung Galaxy A3 (2017)Samsung Galaxy A3 2017 är en kommande budgetmobil i mellansegmentet som förvirrande nog heter samma sak som föregångarna. På grund av detta är det viktigt att hålla reda på tillverkningsåret för annars är risken stor att man beställer fel mobiltelefon.
Alla de tre nya modellerna i A-serien har en fingeravtryckläsare, USB Typ C port och den numera välbekanta designen med metall ram och glas både på fronten och baksidan.
Årets modeller är till skillnad mot föregångarna vatten och dammtåliga genom en IP68 Certifiering. Telefonerna tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till trettio minuter.
Samsung Galaxy A3 är den modell som har den svagare prestandan av dessa tre nya mobiltelefoner.
Den drivs av en åttakärnig Exynos 7 Octa 7870 processor på 1,6 GHz.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på endast 16 GB. Ett så litet inbyggt minne kan vara okej men är på gränsen till för litet. Det finns plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB så man kan på ett billigt sätt utöka minneskapaciteten.
Displayen är av typen AMOLED och är på 4,7 tum med 720×1280 pixlar. Pixeltätheten ligger på 312 ppi. Displayen har funktionen Always On vilket innebär att man bland annat kan se notifieringar med släckt display.
Den bakre kameralinsen är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt medans den främre kameran är på 8 Megapixlar. Dessa kameror ger helt okej bilder vid bra ljusförhållanden. Faktum är att de allra flesta av dagens mobiltelefoner åtminstone har okej kameror.
Det innbyggda batteriet är på 2350 mAh och det är något för litet men med tanke på lurens svagare prestanda bör det ändå ge en godkänd batteritid. Ett batteri av den här storleken men på en bättre smartphone skulle man bli tvungen att ladda ofta under dagen. Hos Samsung Galaxy A3 klarar den sannolikt en dag på en laddning.
Batteritiden påverkas dock även av hur du använder din mobiltelefon.
Samsungs A-Serie ger en mer lyxig design men har budget specifikationer och det gör att dessa smartphones mest passar dig som vill ha en finare design men inte vill betala för en toppmodell.
Samsung Galaxy A3 duger för dig som använder din mobiltelefon som en telefon. Det vill säga huvudsakligen använder din smartphone för att ringa och inte så mycket mer.
Allt för många konsumenter handlar mobil mer eller mindre på impuls. De går tyvärr ofta på design och kollar inte upp prestanda och funktioner i Lima stor grad.
Det är nu viktigt att vara medveten om vad man faktiskt köper. Idag ser man inte alltid på designen ifall det är en toppmodell eller en budgetmobil man tittar på.
Ett svenskt pris är fortfarande okänt men den kostar 299 Euro internationellt och när man direktöversätter motsvarar Det ungefär 3000 kr. Det svenska priset kommer att bli något högre.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar