Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 3 januari 2017

Samsung Galaxy A5 (2017)Den nya A-serien från Samsung har presenterats och jag börjar med att informera om Samsung Galaxy A5. Värt att notera är att mobilerna i denna familj får samma namn år efter år och det komplicerar saker och ting. När du tänker beställa telefonen måste du alltid hålla reda på produktions året för annars riskerar du att råka köpa en äldre modell än du har tänkt dig. Om du köper ett mobilfodral till din nya Samsung Galaxy A5 behöver du även där vara extra noga eftersom fodralet om du till exempel råkar beställa ett till Samsung Galaxy A5 (2015) inte kommer att passa.
Telefonen har en ram av aluminum och både fronten och baksidan täcks av ett lager glas. Samtliga sidor och kanter är avrundade vilket ger en bra känsla när man håller mobiltelefonen i handen. Designmässigt påminner mobilen om Samsung Galaxy S7 men detta är ju förstås ingen toppmodell.
I Hemknappen under displayen sitter denna gång en fingeravtryckläsare. I botten av luren sitter en USB Typ C port och det är en förbättring jämfört med föregångarna. En sådan port innebär att dina gamla laddningskablar inte längre funger ihop med den här mobiltelefonen så mitt råd är att köpa ett par extra USB Typ C kablar.
Detta är fortfarande en ny standard som inte har nått ut till alla mobiltelefoner. Det tillverkas fortfarande lurar med den äldre standarden och det betyder att du kommer behöva ha med dig en egen laddare när du vistas utanför bostaden.
Samsung Galaxy A5 (2017) har en AMOLED display på 5,2 tum och denna display har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 424 ppi (pixels per inch).
Displayen är en Always On Display som visar meddelanden utan att väcka upp hela skärmen. Detta sparar på batteriet.
Batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB och det är ett billigt sätt att få mer plats i sin mobiltelefon.
Det som driver det hela är en åttakärnig Exynos 7880 Octa processor på 1,9 GHz.
En stor fördel med de nya modellerna är att de är IP68 Certifierade vilket är första gången för A-seriens mobiltelefoner. De tål att vistas på en och en halv meters djupt vatten i upp till trettio minuter. Den är både damm och vattentålig.
Den bakre kameran är på 16 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt.
Den främre kameran är på Megapixlar.
Vad en Samsung Galaxy A5 (2017) kommer att få för pris är ännu okänt men det är klart att den inte kommer bli särskilt billig med tanke på den bra prestandan.
Samsung är dessutom inte kända för att erbjuda mycket för pengarna.
Den här mobiltelefonen har mycket som talar för den men priset är en avgörande faktor för ifall jag ska rekomendera den.
Som vanligt när det gäller att skaffa en ny smartphone avråder jag från att köpa en mobiltelefon på impuls. Fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på hur du använder din smartphone. Jämför olika modeller och läs recensioner innan du bestämmer dig fullt ut.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar