Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 11 januari 2017

Samsung Galaxy A7 (2017)Samsung Galaxy A7 (2017) kommer inte att säljas här i Sverige men det är ändå en intressant smartphone. Det är verkligen synd att den inte kommer hit eftersom det är den allra bästa av de tre mobiltelefonerna i A-serien men det är inte första gången Samsung har valt att skippa Sverige. Det samma hände till exempel med Samsung Galaxy Note 5.
Samsungs A-Serie har sitt fokus på att erbjuda en topp design men med svagare specifikationer och det är något man som konsument behöver vara medveten om. Det är tyvärr allt för många som när de tänker skaffa en ny smartphone bara går på design och inte kollar upp specifikationerna i samma utsträckning. Prestandan är ju trots allt minst lika viktigt som designen.
Samsung Galaxy A5 har likt de övriga modellerna i samma familj en oerhört fin design som den har ärvt av flaggskepps mobilen Samsung Galaxy S7. Baksidan och toppen täcks av ett lager glas och runt lurens kanter sitter en ram av metall. När man tittar på den ser den ut som en toppmodell men den är ju inte riktigt det.
Den har däremot rätt så bra specifikationer även om den inte riktigt når upp till Samsung Galaxy S7 nivå.
Den har en AMOLED display på 5,7 tum med 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 386 ppi. Det är en Always On Display så man kan se notifieringar på en i övrigt släckt display.  Under skärmen i Hemknappen sitter en fingeravtryckläsare och mobilen har en USB Typ C port i botten.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB. Det finns plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Telefonen har en åttakärnig Exynos 7880 Octa processor på 1,9 GHz.
Batteriet är på 3600 mAH och stödjer snabbladdning.
Både den främre och bakre kameran är på 16 Megapixlar men endast den på baksidan har autofokus och LED blixt.
De flesta mobiltelefoner har åtminstone okej kameror och det samma gäller här. De allra bästa kamerorna sitter dock naturligtvis i flaggskepps mobilerna som ju är mer påkostade.
Samsung Galaxy A5 är IP68 Certifierad så den är damm och vattentålig och klarar av att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Det operstivsystem som finns i telefonen är Android 6.0.1 Marshmallow och det är inte den senaste uppdateringen.
Denna smartphone är en bra sådan som erbjuder mycket både då det gäller designen, prestandan och funktionerna men likt de flesta av Samsungs mobiltelefoner är den onödigt dyr. Tillverkaren är inte direkt känd för att erbjuda mycket för pengarna.
En Samsung Galaxy A5 har ett pris runt 430 dollar vilket direktöversatt blir 4138 kr och då behöver du lägga till momsen för att få fram det mobiltelefonen skulle ha kostat ifall den hade släppts i Sverige. Det finns många smartphones i samma prisklass som ger mer för pengarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar