Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 25 januari 2017

Sony Xperia XASony Xperia XA är en tunn, elegant budgetmobil som släpptes till försäljning i Juni 2016.
Den har en LCD display på 5 tum så den är därmed kompakt och kan passa er som prioriterar enhandsfattning framför en stor display. Displayen är på 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 294 ppi. Det är det faktum att displayen i det närmaste går från kant till kant som gör att mobilens design sticker ut i mängden av billigare mobiltelefoner. I övrigt har den den vanliga rektangulära Sony designen. Baksidan hos denna budgetmobil består av plast men kanterna har inslag av metall. Baksidan drar till sig fingeravtryck och ytan känns ganska hal.
Denna smartphone är inte vattentålig vilket är en detalj Sony annars är kända för att erbjuda.
Sony Xperia XA har ett Ram minne på 2 GB samt ett internminne på 16 GB och den har även plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Möjligheten att sätta in ett minneskort är naturligtvis bra med tanke på det lilla inbyggda minnet. Värt att veta när man tänker skaffa en ny smartphone är att det inbyggda minne som tillverkare anger är alltid det totala internminnet och en stor del har redan förbrukats av både själva operstivsystemet och förinstallerade applikationer. Med ett internminne på endast 16 GB får du inte tillgång till så mycket minneskapacitet.
Telefonen har en åttakärnig Mediatek MT 6755 Helio P10 processor på 2 GHz.Den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt medans den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Kamerorna ger okej bilder vid bra ljusförhållanden men får kämpa i mörka omgivningar och kvaliteten hamnar långt ifrån de kameror som sitter i Sony's dyrare modeller.
Om du är ute efter en mobiltelefon med en fantastisk kamera är detta inte mobilen för dig.
Det inbyggda batteriet är på endast 2300 mAh och är i minsta laget. Jag brukar rekomendera ett batteri på minst den storleken för annars blir man tvungen att ladda batteriet ofta under dagen.
Det blir fort irtiterande när man har en smartphone som inte klarar av en dag på en laddning och som måste laddas ofta.
Batteriets livslängd förkortas dessutom ifall man laddar det ofta och på grund av att detta är en unibody konstruktion kan man inte byta ut batteriet själv.
Sony Xperia XA kommer med operstivsystemet Android 6.0.1 Marshmallow förinstallerat och det är inte längre den senaste versionen av systemet men luren bör nås av en uppdatering om ett tag.
Sony är en tillverkare som i dagsläget inte säljer så många mobiltelefoner. Deras marknadsandel är ganska liten vilket är synd för de tar ofta fram bra mobiltelefoner som håller en hög kvalitet.
En orsak kan vara att de har stagnerat något när det gäller designen som alltid ser väldigt likadan ut oavsett modell. Det är ofta svårt att se skillnaden på deras smartphones. De har alltid samma rektangulära, platta design.
En Sony Xperia XA har numera ett pris runt 2500 kr och det är ett helt okej pris för den här mobiltelefonen. Rent prestanda mässigt är den inte värd mer än så.
Sony Xperia XA passar dig som gärna vill ha en fin smartphone men som inte behöver den allra kraftfullaste processorn eller prestanda i topp klass och som inte vill eller kan spendera så mycket pengar på din mobiltelefon.
Det är ju alltid dina behov som bör styra vilken mobil du väljer.Hur du faktiskt brukar använda din smartphone avgör ifall en telefon passar dig eller inte.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar