Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 27 januari 2017

Sony Xperia XZSony Xperia XZ är en flaggskepps mobil som släpptes till försäljning i Oktober 2016.
Den vanliga rektangulära Sony designen finns kvar men långsidornas kanter är lätt avrundad. Toppen och botten är helt plana.
Detta är en unibody mobil som huvudsakligen är konstruerad av metall.
Batteriet som är på 2900 mAh går därmed inte att byta ut själv och detta är ju inget unikt när det gäller smartphones med den nu populära unibody konstruktionen.
En av de få större tillverkare som fortfarande satsar på utbytbara batterier är LG så ifall du gärna vill kunna ha med dig ett fulladdat extra batteri är en mobil från dem ett alternativ.
Sony Xperia XZ är vattentålig och klarar av att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till trettio minuter. Den har en IP68 Certifiering likt många andra av Sony's tidigare toppmodeller. Detta är något som Sony var tidiga med att erbjuda och många tillverkare satsar nu också på vatten och dammtåliga mobiltelefoner.
Displayen är en LCD display på 5,2 tum och den har 1080×1920 pixlar så pixeltätheten blir 424 ppi. Denna display är skarp och har en bra färgåtergivning.
Telefonen drivs av en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 2,15 GHz och detta är en kraftfull topp processor som klarar av det mesta utan problem.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken variant av mobiltelefonen du väljer. Det finns plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB och det är förstås en fördel att möjligheten att på ett billigt sätt utöka minneskapaciteten finns.
På den version som säljs här i Europa finns en fingeravtryckläsare och den är placerad på ett ovanligt ställe på mobilen. Denna fingeravtryckläsare hittar du nämligen på Sony Xperia XZs långsida.
Fingeravtryckläsaren saknas hos till exempel de modeller som säljs i Amerika vilket är ett märkligt beslut som knappast blir fördelaktigt för försäljningen av Sony Xperia XZ där.
Den bakre huvudkameran är på 23 Megapixlar och har laser autofokus och LED blixt medans den främre kameran är på hela 13 Megapixlar. Som vanligt hos framför allt Sony's flaggskepps mobiler är dessa kameror väldigt bra. De håller en hög kvalitet och resultatet blir därefter.
Denna smartphone har en USB Typ C port vilket är den nya standarden för laddningskablar så den är framtidssäkrad. Inte alla nytillverkade mobiltelefoner kommer med USB Typ C och det kan fortfarande leda till irritationsmoment. När du köper en mobiltelefon med den nya porten passar inte längre din gamla laddare så du kan endast använda den laddarkabel som följer med i förpackningen.
Om du till exempel åker till ditt arbete utan din laddare blir möjligheten att låna en laddare av en kollega liten. Du ska helt enkelt ha tur ifall någon har en smartphone med en USB Typ C port.
Detta går förstås att lösa genom att beställa ett par extra laddare.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0.1 Marshmallow men det går att uppdatera till Android 7.0 Nougat som är den allra senaste uppdateringen av systemet.
Sony har på senare tid slimmat ned sitt skinn och det är ju positivt. Ett så rent Android som möjligt är ju det man eftersträvar som konsument. Det blir mindre saker som tynger ned systemet och allt flyter på betydligt bättre då.
En Sony Xperia XZ har ett pris runt 5990 kr och det är en mycket bra mobiltelefon som passar dig som har lite högre krav på din smartphone.
Om du mest använder din mobiltelefon för att ringa är ofta en toppmodell lite av ett overkill eftersom du inte kommer att använda ens hälften av alla funktioner.
Det blir lite som att köpa en Ferrari men puttra fram på småvägar i sextio kilometer i timmen.
Investera inte dina pengar i en smartphone som inte täcker dina behov och gå inte bara på designen när du tänker skaffa en ny mobiltelefon. Det som finns inne i det fina chassit är minst lika viktigt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar