Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 19 januari 2017

Xiaomi Mi MixXiaomi Mi Mix är en unik och exlusiv smartphone och det mest imponerande med denna lur är displayen. Detta är nämligen en av de första mobiltelefonerna där displayen når ända ut till kanterna både uppåt och på långsidorna. Nästan hela fronten består alltså av en display och det är verkligen snyggt och man utnyttjar ytan till max.
Den har en LCD display på hela 6,4 tum men på grund av sin konstruktion är den betydligt mer kompakt än vad man kan tro.
Telefonen blir alltså inte mer otymplig än andra mobiltelefoner med mindre displayer på till exempel 5,5 tum. Den är bara marginellt större än till exempel iPhone 7 Plus som har just en display på 5,5 tum.
Den stora displayen har 1080×2040 pixlar som ger en pixeltäthet på 362 ppi (pixlar per tum). Den har inte den allra bästa betraktningsvinkeln men tittar du på displayen rakt framifrån är den fullt okej.
Eftersom kameran inte får plats längst upp på mobilen har den flyttats till mobiltelefonens nederkant. Den sitter med andra ord under displayen och när du vill ta bilder med den får du helt enkelt vända telefonen upp och ned.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Xiaomi Mi Mix är tillverkad av ett keramiskt material som ger mobilen en mer lyxig design och den är en unibody mobil. Materialet drar till sig fingeravtryck så den behöver torkas rent då och då under dagen. På grund av materialvalet är telefonen rätt så hal men ett mobilfodral av läder följer med förpackningen. Med ett fodral täcker man tyvärr den fina blänkande ytan som reflekterar ljus så fint och det är förstås synd.
På bakstycket finner man en kamera på 16 Megapixlar och en fingeravtryckläsare.
Kameran har eis, autofokus samt dubbel LED blixt.
Denna smartphone har ett stort batteri på 4400 mAh och batteritiden är verkligen fantastiskt bra. Batteriet räcker lätt mer än en dag på en laddning vilket med tanke på dagens mobiltelefoner som oftast nätt och jämnt klarar en dag på en laddning bör anses imponerande.
Ofta har man runt femtio procent kvar vid dagens slut. Dessutom stödjer mobilen snabbladdning via Quick Charge 3.0 och kan ladda åttiotre procent fullt på bara trettio minuter.
Xiaomi Mi Mix drivs av en fyrkärnig Snapdragon 821 processor på 2,3 GHz och den har ett Ram minne på 4 GB samt ett internminne på otroliga 128 GB.
Det finns också en dyrare modell med ett Ram minne på 6 GB och ett internminne på 256 GB. Ingen av dessa två modeller har plats med ett minneskort men det är knappast nödvändigt med ett så gigantiskt inbyggt minne.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0.1 Marshmallow som börjar bli lite gammalt nu men mobilen kommer nås av Android 7.0 Nougat.
Mi Mix är en koncept telefon som tyvärr endast har släppts i hemlandet Kina och den tillverkas i små serier. Om du vill ha en blir den svår att få tag på. Värt att veta är att mobiltelefoner som har importerats från Kina oftast saknar Googles applikationer och menyspråket har sällan svenska som allternativ.
En Xiaomi Mi Mix kostar runt 549 Euro vilket direktöversatt blir 5524 kr och det priset avser standard varianten.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar