Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 2 januari 2017

Xiaomi Redmi Note 4Xiaomi Redmi Note 4 är en smartphone med en unibody konstruktion och som är byggd av aluminum. Kanterna och hörnen är avrundade vilket ger ett skönt grepp i handen.
På baksidan sitter en kameralins och en bit under den en fingeravtryckläsare.
Displayen är en LCD display på 5,5 tum och den har 1080×1920 pixlar vilket gör den till en HD display. Pixeltätheten landar därmed på 401 ppi. Detta är en bra display men det blir svårt att se vad som finns på skärmen i direkt solljus.
Displayen har en 2.5D design och Det innebär att kanterna spiller över kanterna på ett fint sätt. Skärmens kanter är alltså lätt avrundad men det rör sig knappast om en böjd display som hos till exempel Samsung Galaxy S7 Edge.
Redmi Note 4 har en tiokärnig Mediatek MT6797 Helio X20 processor på 2,1 GHz. Detta är en högpresterande processor värdig en toppmodell men Xiaomi Redmi Note 4 är ju en smartphone i mellansegmentet så det är imponerande att den har så pass bra prestanda.
Hos standard version av denna phablet finns ett Ram minne på 2 GB samt ett internminne på 16 GB. Ett så pass litet inbyggt minne kan vara godkänt men är egentligen något för litet för dagens användare. Du får nämligen inte mycket plats över till att tanka ned appar eller spara dina egna filer.
Det finns också en dyrare version med ett Ram minne på 3 GB och ett internminne på 64 GB. Båda versionerna delar i övrigt specifikationer och design. Det finns plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Dessa kameror ger okej bilder vid bra ljusförhållanden men får likt många billigare telefoners kameror kämpa i mörkare miljöer. Faktum är att väldigt få kameror klarar av att ge fantastiska bilder vid sämre ljusförhållanden.
Redmi Note 4 har en IR Blaster med vilken du kan styra hemekektronik som till exempel byta kanal på TVn. Detta är tyvärr en praktisk funktion som få användare har upptäckt. Det är förstås oerhört praktiskt att styra hemekektronik med din mobiltelefon. Inget mer letande efter kontrollen. Du har ju alltid din mobiltelefon med dig.
Denna smartphone har ett stort batteri på hela 4100 mAh och luren stödjer snabbladdning via Mediatek PumpExpress 2.0 och kombinationen av ett stort batteri och snabbladdning är naturligtvis en stor fördel. Du får en smartphone som klarar av lång tid på en laddning och när väl batteriet börjar bli tomt fylls det på kvickt. När man väl har vant sig med snabbladdning blir det svårt att leva utan den funktionen när man köper en ny mobiltelefon.
Den här mobiltelefonen har operstivsystemet Android 6.0 Marshmallow men med Xiaomis hårt anpassade skinn MIUI 8.0 så det är bra om du kan läsa på om deras variant av Android innan du bestämmer dig för att investera dina surt förvärvade slantar på en mobiltelefon från denna tillverkare. Jag personligen föredrar ett mer rent operstivsystem.
De senaste åren har vi bevittnat hur en ny nich av mobiltelefoner har växt fram. Nämligen mobiler som erbjuder en nästan flaggskepps prestanda men till ett betydligt billigare pris och Xiaomi Redmi Note 4 kan på sätt och vis anses vara ett av dessa alternativ. Det finns dock andra mobiltelefoner som erbjuder bättre specifikationer än den här mobiltelefonen.
Xiaomi Redmi Note 4 har ett pris runt 2153 kr så den kostar hälften så mycket som de så kallade flaggskepps dödarna ZTE Axon 7 och One Plus 3T.
Som vanligt när du tänker skaffa en ny smartphone är det viktigt att aldrig köpa den på impuls utan fatta ett genomtänkt beslut baserat på hur du använder din mobiltelefon. Risken är annars överhängande att du köper en mobiltelefon som inte passar dig och som du inte trivs med.
Xiaomi Redmi Note 4 är en utmärkt all-round mobil med bra prestanda och en fin men enkel metall design. Det rör sig inte om något unikt och nytt när det gäller det dedignmässiga men om du är ute efter bra specifikationer till ett billigare pris är den här telefonen något för dig.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar