Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 27 februari 2017

Blackberry KEYone


Blackberry KEYone har precis presenterats och kommer att släppas till försäljning i April 2017. Den är rejält konstruerad, är byggd av en kombination av metall och plast samt har en idag unik design med tanke på dess fyrradiga tangentbord.  Jag gillar verkligen den här mobiltelefonen och dess design men tyvärr kommer den inte att sälja särskilt bra. Den stora anledningen till det är mobilen prislapp som är allt för högt prissatt med tanke på specifikationerna.
Blackberry KEYone är långt ifrån en dålig smartphone utan det är som sagt priset som är problemet.
Med ett pris runt 549 dollar vilket direktöversatt blir 5278 kr tävlar den med flaggskepps mobiler med bättre prestanda, du får mer specifikationer för ungefär samma peng. Ett svenskt pris kommer att bli något högre på grund av den svenska momsen.
Blackberrys mobiltelefoner riktar sig huvudsakligen mot företag och myndigheter och de vill inte gärna spendera så mycket på sina anställda.
Blackberry KEYone har som sagt en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz. Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB och det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
Konkurrenternas RAM minne ligger nu på 4 GB och en del har mer Ram minne än så.


Den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt och den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Displayen är en LCD display på 4,5 tum och har 1080×1620 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 431 ppi.
Under displayen sitter ett tangentbord och i mellanslags tangenten finns en fingeravtryckläsare. Knapparna är stabila och sköna att använda. Det är lätt att skriva med tangentbordet och likt hos tidigare Blackberrys med QWERTY keyboard kan man med svepande rörelser över tangentbordets knappar styra hur man bläddrar på displayen.
Blackberry KEYone har stereohögtalare, USB Typ C och snabbladdning via Quick Charge 3.0. Telefonen laddar femtio procent fullt på trettiosex minuter. Den har alltså en hel del som talar för den och den är som vanligt en väldigt säker mobiltelefon. Blackberry är ju kända för att satsa mycket på den mobila säkerheten.
Det inbyggda batteriet är på 3500 mAh och bör klara minst en dag på en laddning.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 7.1 Nougat som är den allra senaste versionen av systemet och det är förstås alltid bra att ha ett så färskt operstivsystem som möjligt.
Du som är intresserad av den här mobiltelefonen råder jag att vänta med ett köp i ett par månader för priset bör gå ned relativt mycket på grund av att luren sannolikt kommer att bli något av en flopp.
Det är oerhört synd att Blackberry har prissatt den så högt för den skulle om den var billigare kunna sälja betydligt bättre.


https://www.fenzie.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar