Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 13 februari 2017

HTC Desire 530


HTC Desire 530 är en seg lågbudgetmobil som tyvärr är svår att rekomendera för någon. Detta på grund av den lågbudget processor som sitter under chassit. Den har nämligen en fyrkärnig Snapdragon 210 processor på 1,1 GHz. Denna processor brukar sitta i riktigt billiga lågbudgetmobiler och är därmed rätt så svag och orkar inte alltid med.
Ram minnet är på 1,5 GB och internminnet är på endast 16 GB vilket är en aning för lite för dagens användare men minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
HTC Desire 530 som släpptes till försäljning i Mars 2016 har en LCD display på 5 tum och den har 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 294 ppi. Displayen kan vara okej ifall du inte har så höga krav men den är svår att se i direkt solljus även om färgerna i övrigt är av godkänd kvalitet. När du använder telefonen inomhus ser du allt på displayen tydligt.
Mobilens chassi består av ett ends stycken gjuten plast som kurvar upp över kanterna för att möta skärmen på lurens framsida.
Mobiltelefonen är kompakt och skön att hålla i handen och storleken passar dig som tycker att enhandsfattning är oerhört viktigt. Jag personligen föredrar större mobiltelefoner med större displayer eftersom det är mer njutningsfullt att använda sin smartphone som en multimedia enhet om displayen är stor. Det blir betydligt lättare att se vad som finns på skärmen och sedan blir det även lättare att både spela spel och skriva text på en lite större skärm.
Den bakre huvudkameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar. Eftersom detta är en budgetmobil så är ju prestandan därefter och detsamma gäller naturligtvis kamerorna som inte är av högsta kvalitet. De kan ge godtagabara bilder vid bra ljusförhållanden men får kämpa i mörka omgivningar.
HTC Desire 530 har ett litet inbyggt batteri på 2200 mAh och det är förstås synd att batteriet är så pass litet eftersom det innebär att det töms relativt fort, ett batteri som behöver laddas ofta ger även ett förkortat batteriliv på grund av att det slits varje gång man laddar det. Ett batteri kan bara laddas ett visst antal gånger tills det är helt förbrukat och när batteriet är inbyggt förkortas telefonens livslängd. Du kan inte på ett enkelt sätt byta ditt batteri själv och att lämna in din smartphone på en verkstad blir ofta kostsamt.
HTC Desire 530 kommer med operstivsystemet Android 6.0 Marshmallow förinstallerat.
Du kan hitta mobiltelefonen med en prislapp strax under 2000 kr och det är förstås inte så mycket pengar men du får ju också vad du betalar för. Om du lägger till ett par hundralappar kan du hitta en betydligt bättre smartphone som inte kompromissar fullt lika mycket när det gäller specifikationerna.
Allt för många konsumenter där ute handlar sina mobiltelefoner på impuls och tittar mer på design än prestanda och detta är mycket synd. Risken är därför stor att man får en mobil som knappt fungerar och då tröttnar man fort.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar