Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 21 februari 2017

Lenovo Moto G4 PlayLenovo Moto G4 Play som kom ut på marknaden i Augusti 2016 kostar numera runt 1500 kr och om du letar kan du till och med hitta den billigare än så.
Telefonen har en enkel plastdesign. Hörnen är avrundade och det är inget i designen som sticker ut. Om du vill ha en smartphone med en mer premium design får du leta vidare men om du är ute efter en billig mobiltelefon kan Moto G4 Play vara ett alternativ.
Moto G4 Play har en LCD display på 5 tum och denna display har låga 720×1280 pixlar. Pixeltätheten landar därmed på 294 ppi så displayen är okej men är onekligen knappast den bästa displayen där ute.
Den duger dock för dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa och kanske skicka sms.
Denna smartphone har en fyrkärnig Snapdragon 410 processor på 1,2 GHz och detta är en typ av processor som sitter i många billigare budgetmobiler. Lenovo Moto G4 Play laggar när man spelar mer tekniskt krävande spel. Processorn orkar helt enkelt inte riktigt med.
Mobilen finns i två olika varianter. Den ena har ett Ram minne på 1 GB samt ett internminne på 8 GB och den andra har ett Ram minne på 2 GB och ett inbyggt minne på 16 GB. Båda dessa mobiltelefoner har plats för ett minneskort på upp till 128 GB. Ett MicroSd kort kan inte fullt ut vara ett komplement till ett litet internminne eftersom spel och andra applikationer sällan går att spara på dessa.
Den bakre huvudkameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt medans den främre kameran är på 5 Megapixlar. Vid bra ljusförhållanden kan båda dessa kameror ta acceptabla bilder.
Det inbyggda batteriet är på 2800 mAh och det batteriet klarar mer än en dag på en laddning. Batteritiden imponerar.
Du får ett i det närmaste rent operstivsystem i form av Android 6.0.1 Marshmallow men det är sagt att luren i framtiden kommer att nås av Android 7.0 Nougat. Att ha ett rent operstivsystem har många fördelar som till exempel liten mängd bloatware och snabba uppdateringar av systemet.
Motorola ägdes tidigare under några år av Google som ju också äger operstivsystemet Android och den positiva inställningen till systemet lever fortfarande kvar.
Om du planerar att skaffa den här mobiltelefonen är det viktigt att du verkligen synar prestandan på just den modell du beställer för om du råkar beställa varianten med svagare prestanda blir det inte roligt. Ett internminne på bara 8 GB fylls otroligt fort, du hinner inte installera många appar innan det uppstår problem. När minnet är nästan fullt kan du inte uppdatera dina applikationer så de slutar fungera och en del av mobilens funktioner kan börja krångla. Ett litet Ram minne i kombination med en lite svagare processor är också en stor nackdel.
Dessa nackdelar gäller förstås inte bara exakt den här mobiltelefonen utan det gäller alla mobiltelefoner. Köp alltid en smartphone med tillräcklig prestanda så undviker du framtida problem. Det är därför det är så otroligt viktigt att aldrig köpa en mobiltelefon på impuls.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar