Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 9 februari 2017

LG K7LG K7 är en lågbudgetmobil som är konstruerad av plast och har knapparna på baksidan av mobilen. Fronten täcks av ett lager glas som böjer försiktigt över mobilens sidor vilket gör att telefonen ser fin ut. Ibland är det detaljerna som gör det.
Bakstycket som går att ta loss består av en greppvänlig plast och själva luren känns robust.
Eftersom LG K7 är en lågbudgetmobil saknar den fingeravtryckläsare, snabbladdning samt USB Typ C port. När du tänker skaffa en billigare mobiltelefon i denna prisklass får du räkna med sämre prestanda och avsaknad av vissa funktioner som något dyrare budgetmobiler faktiskt ibland har.
Numera finns det lite dyrare budgetmobiler som har fingeravtryckläsare men om du vill ha en sådan måste du lägga ut mer pengar.
LG K7 släpptes till försäljning i Februari 2016 så den är inte längre helt ny. Den kommer med operstivsystemet Android 5.1 Lollipop men precis som de flesta andra riktigt billiga mobiltelefonerna kommer den aldrig att nås av någon uppdatering.
LG K7 har en LCD display på 5 tum och denna display har låga 480×854 pixlar.
Ram minnet är på 1 GB och internminnet är på 8 GB. Det finns en något kraftfullare variant med ett Ram minne på 1,5 GB samt ett internminne på 8 eller 16 GB.
Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 32 GB.
Processorn är en fyrkärnig Snapdragon 210 processor på 1,1 GHz.
Batteriet är på 2125 mAh och eftersom mobilens baksida går att ta loss och batteriet inte sitter fastmonterat går det att på ett lätt sätt byta ut. Du kan alltså investera i ett extra batteri så att du alltid kan ha med dig ett fulladdat sådant. Mobiltelefonens livslängd blir även längre på grund av att ett dåligt batteri går att byta ut till ett nytt.
Mobiltelefoner med en unibody konstruktion får ju en lika lång livslängd som det inbyggda batteriet. När batteriet är slut blir också mobiltelefonen det.
En LG K7 har ett pris runt 1200 kr och för de pengarna får du en okej basmobil som klarar av lättare användning utan problem men som tyvärr inte riktigt hänger med när du till exempel spelar tekniskt avancerade spel.
Den bakre kameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt medans den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Det är självklart att en så pass billig smartphone som den här knappast har den bästa kamera kvaliteten men den kan ge okej bilder vid bra ljusförhållanden.
En lågbudgetmobil passar inte alla utan om en sådan duger för dig påverkas förstås alltid av hur du brukar använda din smartphone. Om du mest använder din mobiltelefon för att ringa och kanske surfa lite lätt under dagen kan den här mobiltelefonens specifikationer räcka till.
Köp aldrig någonsin din nya smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på hur du brukar använda din mobiltelefon för att undvika felköp.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar