Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 15 februari 2017

Nexus 5XNexus 5X är en smartphone med en enkel design och den är konstruerad av plast. Vissa kan tycka att den designmässigt är lite tråkig och fantasilös. Telefonens kanter och hörn är avrundade vilket gör att den ligger skönt i handen när du använder den.
Kameralinsen på baksidan sticker ut något från chassit vilket är synd men det är förstås inget som denna mobiltelefon är ensam om, många mobiltelefoner har samma design lösning. Detta för att telefonen ska kunna vara relativt tunn men ändå ha en bra kamera.
Nexus 5X har en LCD display på 5,2 tum och denna display har 1080×1920 pixlar.
Pixeltätheten landar därmed på 423 ppi (pixels per inch) och detta är en utmärkt display med bra färgåtergivning och betraktningsvinkel.
5X erbjuder en skarp display, en snabb bakre fingeravtryckläsare samt en bra kamera. Nackdelen här är lurens batteritid som tyvärr inte är den allra bästa även om batteriet hjälpligt kan klara en dag på en laddning. Det är dock oftast nätt och jämnt.
Batteriet är på 2700 mAh och det är en okej batteristorlek för en så här kompakt smartphone.
Den nu utdöda Nexus linjen var mobiltelefoner som var speciellt framtagen i ett nära sammarbete med Google som ju äger operstivsystemet Android. Nexus mobiler var Google's egna mobiltelefoner som erbjöd ett rent operstivsystem helt utan skinn. Detta har nu tagits över av Google's Pixel telefoner.
Dessa saknar bloatware och får uppdateringar av systemet tidigare än mobiltelefoner från andra tillverkare.
Nexus 5X kommer med Android 6.1.1 Marshmallow men är uppgraderbar till Android 7.1.1 Nougat som är den allra senaste versionen.
Mobilen drivs av en sexkärnig Snapdragon 808 processor på 1,8 GHz och har ett Ram minne på 2 GB. Det inbyggda minnet är på 16 eller 32 GB och minneskapaciteten går inte att utöka med ett minneskort så det minne du har måste du leva med.
Var därför noga med vilken variant av telefonen du väljer. Ett internminne på 16 GB är ofta lite för lite för dagens användare. En stor del äts alltid upp av själva operstivsystemet och förinstallerade applikationer men det sistnämnda slipper du i den här mobiltelefonen.
Den bakre kameran är på 12,3 Megapixlar och har laser autofokus och dubbel LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
När du köper en Nexus 5X får du den senaste tekniken som fingeravtryckläsare och USB Typ C och det till ett överkomligt pris. En Nexus 5X som släpptes till försäljning i Oktober 2015 har numera ett pris runt 3500 kr och för de pengarna får man en bra all-round telefon.
Denna smartphone finns i färgerna svart eller vitt men den vita modellen har en svart front.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar