Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 16 februari 2017

Nexus 6P
Nexus 6P är en unibody mobil konstruerad av metall och den har en något unik design som gör att den sticker ut i mängden av mobiltelefoner. På baksidans topp sitter en glastäckt puckel där både den bakre kameran och antenn banden huserar och det är en detalj som ger en ny intressant design.
Denna phablet har en stor AMOLED display på 5,7 tum och den har 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på hela 518 ppi (pixels per inch) så displayen är oerhört skarp. Den har bra färgåtergivning och betraktningsvinkel.
Skärmen skyddas av Gorilla Glas 4.
Nexus 6P har en åttakärnig Snapdragon 810 processor på 2 GHz och ett Ram minne på 3 GB. Internminnet är på 32, 64 eller otroliga 128 GB och ett stort inbyggt minne behövs eftersom mobilen saknar plats för MicroSd kort. Man måste alltså klara sig på Det inbyggda minnet och tänk alltid på att det minne tillverkare anger är det totala och att en stor del äts upp av själva operstivsystemet. Eftersom detta är en smartphone speciellt framtagen i  nära sammarbete med Google som äger operstivsystemet Android saknas så kallade bloatware och du har alltid den senaste uppdateringen av systemet vilket är en stor fördel.
På bakstycket finner du en kameralins på 12,3 Megapixlar och den har laser autofokus och dubbel LED blixt. En bit under kameralinsen sitter en snabb fingeravtryckläsare av hög kvalitet.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
I mobiltelefonens underkant sitter en USB Typ C port och detta innebär att luren är framtidssäkrad. USB Typ C är nämligen den nya standarden för laddningskablar och fler och fler mobiler kommer att få sådana i framtiden.
Det inbyggda batteriet är på 3450 mAh och det stödjer snabbladdning.
Nexus 6P har 24 bitars stereo högtalare på 96 kHz som ger ett högt och klart ljud som imponerar.
Nexus linjen har numera upphört att existera och har istället ersätta av Google's Pixel telefoner. Det är väldigt tråkigt för dessa mobiltelefoner har en betydligt högre prislapp och jag personligen har alltid gillar Nexus mobiler och tanken bakom dem. Nämligen att erbjuda mycket bra mobiltelefoner till ett billigare pris och samtidigt erbjuda ett operstivsystem som är som tillverkaren har tänkt sig.
Varianten med ett inbyggt minne på 32 GB har ett pris runt 3800 kr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar