Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 28 februari 2017

Nokia 3310Nya Nokia 3310 gör en nostalgisk comeback i form av en mer modern variant av originalet. Mobiltelefonen tillverkas numera av det relativt nybildade företaget HDM som har tagit över Nokia's märke.
Nya Nokia 3310 är konstruerad av en blank, billig plast och är ganska tjock även om den har blivit tunnare än den gamla modellen.
Den har en tjocklek på 12,3 mm och det innebär att den är tjockare än de allra flesta av dagens mobiltelefoner.
Telefonen är förstås rätt basic och hamnar prestanda mässigt långt ifrån dagens mobiltelefoner. Detta är absolut inte någon smartphone så om du vill ha en mobil med dagens funktioner får du helt enkelt leta vidare.
Man kan inte installera applikationer på Nokia 3310 eftersom den saknar Google Play och liknande, du hittar ingen Facebook, Twitter eller Instagram i den här luren men det för med sig fördelen av en imponerande batteritid eftersom ingen kraft förbrukas av uppdateringar och användande av applikationer.
Den maximala taltiden är på 22 timmar och standby tiden är på hela 31 dagar.
Nokia 3310 har en liten QVGA display på 2,4 tum och den är numera till skillnad till originalets i färg. Displayen är på 230×320 pixlar så pixeltätheten landar därmed på 167 ppi, ingen superskarp skärm med andra ord men det behövs å andra sidan knappast i den här typen av mobiltelefon. Den är ju inte tänkt att vara en multimedia enhet direkt.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på endast 16 MB men det finns plats för ett MicroSd kort på upp till 32 GB och där kan du spara bilder och musik. Mobiltelefonen har en innbyggd MP3 spelare.
Den bakre kameran är på 2 Megapixlar och har LED blixt. Förvänta dig ingen topp kvalitet av denna kameralins.
Batteriet är på 1200 mAh så det är förstås litet men på grund av mobilens otroligt låga prestanda är det fullt tillräckligt.
Nokia 3310 passar dig som bara brukar använda din mobiltelefon som just en telefon. Det vill säga att ringa samtal med. Den kan också fungera som en extra mobiltelefon att ta med sig ut i skogen, på utflyckten eller på fisketuren. Med andra ord i situationer när man skulle vara lite orolig för sin vanliga smartphone. Det skulle ju inte vara en katastrof ifall denna mobil skulle råka gå sönder eftersom den är så pass billig.
Detta är en 2G mobil med operstivsystemet Nokia Series 30+.
Priset på Nokia 3310 kommer att landa på runt 500 kr. Som ofta är fallet får man det man betalar för, om du vill ha en riktigt kraftfull och snabb mobiltelefon med bra funktioner får du inte vara snål.
https://www.fenzie.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar