Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 6 februari 2017

Rykten om LG G6.
LG G6 är en kommande flaggskepps mobil som kommer med en tjusig design och topp prestanda. Den omgärdas av många rykten och vissa av dessa är helt klart riktiga men en stor del är som vanligt felaktiga. Man ska alltid ta rykten med en nypa salt.
Eftersom föregångaren, den modulära LG G5 blev en stor flopp har LG en stor press på dig att få fram en fantastisk smartphone som kommer bli en storsäljare.
LG G6 ryktas ha en metallisk unibody konstruktion och den kommer inte ha en modulär design. Baksidan består av ett högreflekterande metallmaterial och där finns dubbla kameralinser samt en fingeravtryckläsare. Den har enligt uppgifter två kameror på 16 Megapixlar och dessa har laser autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar.
Den främre kameran är på 12 Megapixlar och den kommer även ha en Iris scanner med vilken du kan välja att låsa upp din mobiltelefon.
Telefonen har en LCD display på 5,7 tum och denna display har 1440×2880 pixlar vilket ger en pixeltäthet på hela 565 ppi. Denna stora display passar utmärkt för multi tasking och multimedia. En stor display har många fördelar eftersom det är lättare att se vad som finns på skärmen. Displayen har en Always On Display och det är förstås alltid en bra funktion som förlänger batteritiden vesäntligt då du inte behöver låsa upp din display varje gång du får en notifiering eller när du vill beta dagens datum och klockslag.
LG G6 har trots displayens storlek en relativt kompakt konstruktion.
Mobiltelefonens kanter är avrundade vilket gör att telefonen ligger skönt i handen.
I smartphonens underkant sitter en USB Typ C port som ju är den nya standarden för laddningskablar.
Det inbyggda batteriet är på mellan 2800 mAh och 3000 mAh. Uppgifterna varierar väldigt så denna information är opålitlig.
Detta batteri ska dock stödja snabbladdning via Quick Charge 3.0 och kunna fylla på batteriet extremt fort. En sådan funktion är svårt att leva utan när man väl har vant sig med att ha en smartphone med den funktionen.
Den processor som driver det hela är en fyrkärnig Snapdragon 821 processor på 2,3 GHz. LG har inte tillgång till den allra senaste topp processorn från Qualcomm vilken Samsung har första tjing på så alla andra tillverkare ska ha möjlighet att välja den processorn mycket senare. Valet står därmed mellan att ta en äldre processor och släppa sin flaggskepps mobil före Samsung Galaxy S8 eller lansera sin modell efter Samsung.
Ram minnet är på 4 eller 6 GB och internminnet är på 64 eller 128 GB beroende på vilken variant av telefonen du väljer att köpa.
LG G6 ska till och med ha plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Ett minneskort är ett billigt sätt att utöka minneskapaciteten men där går det oftast inte att spara appar vilket är viktigt att känna till innan man köper en ny mobiltelefon. Minneskapaciteten behöver ju räcka hela telefonens livslängd.
LG G6 verkar vara ett stort ryck uppåt för LG men det verkar som att möjligheten att själv byta batteri försvinner i och med den här mobiltelefonen och det är förstås synd. LG har de senaste åren varit nästan ensamma om att erbjuda den funktionen hos sina toppmodeller. Detta ska enligt obekräftade uppgifter försvinna nu.
En konkurrens fördel upphör att existera.
LG G6 släpps med operstivsystemet Android 7.0.1 Nougat som är den senaste uppdateringen av systemet. Den har som alltid ett eget skinn som ligger över operstivsystemet.
Det finns skvaller och läckt information som påstår att denna smartphone ska bli damm och vattentålig och det kan visserligen stämma men ifall det rör sig om en mobiltelefon av metall är det inte så troligt. Då är det mer sannolikt att LG släpper en dyrare modell av telefonen som delvis har en annan konstruktion. Det finns nämligen envisa rykten som pekar mot en smartphone med plastinslag och ett lager glas på både fronten och baksidan. Detta kan mycket väl vara en annan modell av samma smartphone.
Helt enkelt en vattentålig sådan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar