Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 1 februari 2017

Rykten om Samsung Galaxy S8

De allra färskaste ryktena om Samsung Galaxy S8 anger ett presentations datum till den 29 Mars och enligt dessa rykten kommer mobilen släppas till försäljning i April.
Chassits design kommer delvis likna den numera återkallade Samsung Galaxy Note 7. Dess långsidor är lätt avrundad på samma sätt. Fronten kommer däremot ha en ny design eftersom de fysiska knapparna under displayen på 5,8 tum försvinner. Knapparna ska istället finnas på skärmen och därför sitter fingeravtryckläsaren istället på telefonens baksida. På framsidan ovanför displayen sitter dels en kamera på 8 Megapixlar och en Iris scanner med vilken du kan låsa upp din mobiltelefon. Du kan med andra ord både låsa upp din mobiltelefon med ett öga och ett finger. Valet är ditt.
På bakstycket finner man en kamera på 12 Megapixlar och den har autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt.
På grund av att detta är en flaggskepps mobil från Samsung kan man räkna med kameralinser av hög kvalitet som ger utmärkta bilder.
Samsung Galaxy S8 har en stor AMOLED display med 1440×2960 pixlar så pixeltätheten blir om dessa uppgifter är korrekta på 568 ppi (pixels per inch).
Det rör sig alltså om en fantastisk QHD display. Det är dessutom en Always On Display så man kan till exempel de notifieringar och missade samtal på en i övrigt släckt display. Tiden och dagens datum syns också.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 eller otroliga 128 GB. Det finns även plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Eftersom ett minneskort är ett billigt sätt att utöka minneskapaciteten är det förstås en fördel att möjligheten finns.
Det som är ganska klart är att processorn kommer vara den purfärska åttakärniga Snapdragon 835 som är på 2,4 GHz. Faktum är att denna processor är så ny att den inte ens är färdigutvecklad ännu.
Samsung blir först att släppa en smartphone med den processorn.
Det inbyggda batteriet bör vara på minst 3250 mAh och det stödjer sannolikt snabbladdning.
Operstivsystemet är Android 7.0 Nougat men med Samsungs skinn TouchWiz.
Alla tillverkare som använder systemet Android i sina produkter anpassar systemet mer eller mindre efter hur de vill ha det och det är därför vissa funktioner endast finns i telefoner av ett speciellt märke.
Jag personligen föredrar ett mer rent Android utan bloatware och en mängd funktioner som man sällan eller aldrig använder. För er som inte vet är bloatware förinstallerade applikationer som kommer med mobiltelefonen när du köper den. Dessa går oftast inte att avinstallera och det betyder att de tar upp onödig plats i din mobil.
I underkanten av Samsung Galaxy S8 sitter en USB Typ C port vilket medför att telefonen är framtidssäkrad. Detta är nämligen den nya standarden för laddningskablar.
Luren är vattentålig och dammtålig genom en IP68 Certifiering vilket innebär att den kan vistas på upp till 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. Denna uppgift är helt säker eftersom föregångaren är vattentålig och dammtålig den med. En ny smartphone måste ju vara en förbättring jämfört med föregångaren så att ta bort en bra funktion vore inte logiskt.
Samsung Galaxy S8 ska i alla fall om ryktena och de läckta uppgifterna stämmer vara en fantastisk smartphone med topp design, prestanda och funktioner. Den kommer naturligtvis kosta därefter. Samsungs toppmodeller brukar ju normalt ha rätt så saftiga priser men då får man ju även fantastisk kvalitet.
Ytterligare rykten säger att Samsung samtidigt kommer att presentera en ändå större modell med en display storlek på hela 6,2 tum och ett stort Ram minne på 6 GB. Denna smartphone kommer ha en högre prislapp.
Samtlig information i denna text består av rykten och läckta uppgifter så man bör ta dem med en nypa salt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar