Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 2 februari 2017

Samsung Galaxy A5 (2015)Samsung Galaxy A5 (2015) är en tunn, elegant budgetmobil som släpptes till försäljning i December 2014. Den har en ram av aluminum men är i övrigt konstruerad av plast. Designmässigt ser den ut som en toppmodell men det är den alltså inte när det gäller specifikationerna.
Displayen är av typen AMOLED och är på 5 tum. Luren har 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 294 ppi. Samsung använder i stort sett alltid AMOLED displayer på sina mobiltelefoner.
Denna skyddas av Gorilla Glas 4.
Ram minnet är på endast 2 GB och internminnet är på endast 16 GB vilket är okej om du inte har höga krav på din smartphone. Dagens flaggskepps mobiler har som en jämförelse dubbelt så stort Ram minne och de flesta har ett större inbyggt minne. Om du brukar tanka ned flera appar eller spel till din mobiltelefon fylls minnet ganska fort.
Jag brukar rekomendera ett Ram minne på minst 1 GB samt ett internminne på minst 8 GB men med så låg prestanda kommer mobiltelefonen i stort sett bara duga för dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa och kanske surfa lite lätt under dagen.
Samsung Galaxy A5 (2015) drivs av en fyrkärnig Snapdragon 410 processor på 1,2 GHz.
Den största nackdelen för den här mobiltelefonen är just den svaga processorn och det är förstås synd för att mobilen känns allt för trög för sitt pris.
En Samsung Galaxy A5 kostar numera runt 2800 kr och det är ganska dyrt med tanke på den låga prestanda du får för pengarna.
Det finns billigare mobiltelefoner med samma processor men Samsung har aldrig precis varit kända för att erbjuda mycket för pengarna. Om du hittar en billig smartphone i deras produktkatalog kan du räkna med låg prestanda, många andra tillverkare erbjuder mer för samma pris.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt medans den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 2300 mAh och det är en liten kapacitet, batteriet klarar ändå nätt och jämnt en dag på en laddning tack vare den lägre prestandan.
Samsung Galaxy A5 saknar både fingeravtryckläsare och USB Typ C port. Fingeravtryckläsare var förbehållet toppmodellerna vid tiden för den här mobiltelefonens lansering. Nu för tiden kan man faktiskt hitta lite billigare mobiler med den funktionen.
Om du vill ha en fin, enkel smartphone och inte har så höga krav på specifikationerna kan den här vara ett alternativ. Den duger för att ringa, skicka sms och surfa men knappast för att till exempel spela tekniskt avancerade spel som kräver mycket kraft.
Det är alltid du själv som vet bäst vad du behöver från din mobiltelefon.
Köp aldrig någonsin din smartphone på impuls utan fatta ett genomtänkt beslut baserat på hur du använder din mobiltelefon. Design är viktigt men prestandan är minst lika viktig för vad hjälper det om du har en fin telefon om den knappt fungerar. Det blir fort irtiterande om den låser sig eller reagerar långsamt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar