Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 8 februari 2017

Sony Xperia Z5 PremiumSony Xperia Z5 Premium är en smartphone som släpptes på marknaden i November 2015. Den har den vanliga rektangulära Sony designen och hörnen är förstärkta för att telefonen ska överleva ett fall om den landar på ett hörn. Kanterna består av en högglansig aluminum men fronten och baksidan täcks av ett lager glas likt många andra mobiltelefoner där ute. Det är tråkigt att tillverkaren Sony inte förnyar sina mobiltelefoner rent designmässigt eftersom jag tycker att det behövs. Om en tillverkare ständigt återanvänder samma design blir det tråkigt.
På lurens ena långsida sitter en fingeravtryckläsare och detta är en ovanlig placering av en sådan. De flesta placerar fingeravtryckläsaren under displayen eller på mobilens baksida men Sony har alltså valt att gå en annan väg.
Denna smartphone har en LCD display på 5,5 tum och den har hela 2160×3840 pixlar så pixeltätheten blir 806 ppi. Detta är en superskarp 4K display av hög kvalitet.
Sony Xperia Z5 Premium har en åttakärnig Snapdragon 810 processor på 2 GHz och ett Ram minne på 3 GB. När den här mobiltelefonen släpptes var detta absolut topp prestanda.
Internminnet är på 32 GB och Det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
Den bakre kameran är på 23 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5,1 Megapixlar. Sony är kända för att ha fantastiska kameralinser i sina flaggskepps mobiler och detta är inget undantag. Du får bra bilder med den här mobiltelefonen.
Batteriet är på 3430 mAh och det stödjer snabbladdning via Quick Charge 2.0 vilket medför att batteriet laddas sextio procent fullt på trettio minuter.
När du väl har vant dig med en mobiltelefon med snabbladdning blir det svårt att gå tillbaka till en som saknar denna funktion.
Telefonen är damm och vattentålig genom en IP68 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vistas på upp till 1,5 meter djupt vatten i upp till trettio minuter. Sony var tidiga med att erbjuda dena typ av skydd hos sina dyrare modeller och många andra tillverkare har på senare tid följt efter.
Sony har också lite billigare mobiler med samma vattentålighet och det är förstås imponerande.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 5.0 Lollipop men det är uppgraderbart till Android 7.0 Nougat vilket är den allra senaste versionen av systemet. Att ha ett så aktuellt operstivsystem som möjligt är ju alltid en stor fördel, du får då nya funktioner och systemet blir dessutom mer optimerat.
Sony är ett av de företag som behöver kämpa med att höja sina försäljnings siffror. Konkurrensen är hård och det är svårt att knappa in på Apple och Samsung som faktiskt dominerar denna marknad.
En av orsakerna till att så få konsumenter väljer att köpa en mobiltelefon av Sony är enligt min åsikt designen, alla deras mobiltelefoner liknar varandra allt för mycket.
Deras mobiltelefoner har också för mycket bloatware, det vill säga att de kommer med en mängd förinstallerade applikationer som inte går att ta bort.
I övrigt håller till och med deras billigare mobiltelefoner en hög kvalitet både när det gäller konstruktion och funktion.
En Sony Xperia Z5 Premium har en prislapp runt 4990 kr.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar