Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 14 mars 2017

Blackberry KEYone med QWERTY keyboard.Med Blackberry KEYone ville Blackberry säkerställa en lång batteritid, snabb multitasking samt en robust och elegant design.
Man valde därför den oerhört effektiva, batterisnåla Snapdragon 625 som är en budget processor med åtta kärnor och på 2 GHz. Att man inte satte in en kraftfullare topp processor är alltså ett medvetet val av tillverkaren.
Detta är även anledningen till att man pressade in ett stort batteri på 3505 mAh. Ett batteri som stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0 och som medför att batteriet kan laddas femtio procent fullt på trettiosex​ minuter.
Blackberry KEYones QWERTY tangentbord fungerar som en styrplatta, när du sveper med fingret över knapparna bläddrar du på displayen. Tangentbordet blir på så sätt en förlängning av skärmen. Dessutom har alla 52 knappar på denna praktiska keyboard programmerats till att vara anpassningsbara genvägar. Du kan till exempel ställa in så att du när du håller bokstaven F intryckt hamnar på din Facebook sida.
Det finns också en fingeravtryckläsare som är inbyggd i mellanslags tangenten, vilket ger en extra säkerhet.
Baksidans mjuka material ger ett bra grepp i handen och de avrundade kanterna​ runt telefonen ger ett mer premium intryck. Blackberry KEYone är i mina ögon en väldigt fin och intressant smartphone.
Displayen är på 4,5 tum och har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 433 ppi.
En så pass liten display medför att den här mobiltelefonen knappast är en ultimat multimedia enhet utan den passar mest dig som använder din mobiltelefon för att ringa samtal och arbeta effektivt med din mobiltelefon. Skriva dokument eller mail och den typen av arbetsuppgifter. Den här luren är tänkt att vara ett arbetsverktyg och riktar sig huvudsakligen mot företag och myndigheter.
Blackberry är kända för sina säkerhets funktioner och de finns naturligtvis också i denna smartphone. Mobil säkerhet är och har alltid varit oerhört viktigt för Blackberry och det är inte något som har ändrats även fast Blackberrys smartphones numera tillverkas av TCL. Denna tillverkare sammarbetar tätt med Blackberry som nu för tiden satsar på säker programvara.
Blackberry KEYone har ett Ram minne på 3 GB och ett internminne på 32 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den andra, bakre kameran är på 12 Megapixlar och dessa kameror är av hög kvalitet som ger fantastiska bilder. Blackberry har aldrig varit kända för att ha de bästa kamerorna på marknaden så det här är ett stort kliv framåt.
Blackberry som sedan flera år tillbaka har bytt operstivsystem till Android har valt att ha en relativt rent variant av systemet men med fokus på säkerheten. Blackberry KEYone kommer med Android 7.1.1 Nougat som är den allra senaste uppdateringen av operstivsystemet Android.
Framtiden får utvisa hur pass bra den här mobiltelefonen kommer att sälja men min personliga bedömning är att den tyvärr inte kommer bli en storsäljare eftersom detta är en väldigt unikt designad smartphone och sådana säljer oftast inte i stora antal. Blackberry är också nu för tiden en liten och relativt okänd tillverkare som kämpar i motvind. Folk vill trist nog sällan ha något unikt utan vill ha samma som majoriteten.
Mitt råd för dig som är sugen på att skaffa den här mobiltelefonen är att vänta några månader för det är mycket troligt att priset kommer att gå ned ganska mycket. Här finns helt enkelt pengar att tjäna.
https://www.fenzie.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar